Kuća Merilin Monro: Poslednji dom holivudske dive vredan 3,5 miliona dolara

by | September 24, 2013
Merlin Monro

Pre nešto više od pola veka, tačnije 5. avgusta 1962. godine, filmska legenda Merilin Monro preminula je pod misterioznim okolnostima u svom domu u Los Anđelesu. Imala je samo 36 godina. Telo Merilin Monro otkrio je njen psihijatar, a potom je autopsijom utvrđeno da je glumičina smrt uzrokovana akutnim trovanjem barbituratima.

Merlin Monro u krevetu

Decenijama nakon ovog kobnog događaja teoretičari zavere tvrdili su da je istinski uzrok njene smrti nešto više od „verovatnog samoubistva“, a pri tome su se pominjali CIA, mafija, Frenk Sinatra i predsednik Kenedi.

Međutim, prava istina se izgleda nikada neće saznati.

Imanje Merlin Monro Bazen na imanju Merlin Monro

Kuća Merilin Monro, imanje vredno 3,59 miliona dolara, smešteno je losanđeleskoj četvrti Brentvud (u susedstvu su živeli O. J. Simpson sa suprugom Nikol).

Vilu španskog stila, sagrađenu 1929. godine, Monro je platila 90.000 dolara. Kuća od 244 kvadratna metra sadrži četiri spavaća sobe, tri kupatila i otvoreni bazen, i smeštena je na imanju od 9.300 hektara.

Dnevni boravak Merlin Monro Kuhinja Merlin Monro

Bilo je to prvo imanje u vlasništvu Merilin Monro, koje je u momentu kupovine stavljeno pod hipoteku na 15 godina, tako da ga je glumica mesečno plaćala 320 dolara.

Kuća je pre 19 godina prodata za nešto manje od milion dolara, a na tržištu nekretnina se ponovo našla 2010. godine, kada je njena vrednost dostigla skoro četiri miliona!

Kamin u kući Merlin Monro Spavaća soba Merlin Monro

Izvor: celebritynetworth.com