Neka magija počne, a za početak tu su kolekcije: Train, Sita, Mira, Durga, Mandu, Lace, Valda, Ganeš: Izaberite svoju!

by | October 14, 2019

Posle 20 godina rada jedinstvene Zemlje Čuda, otvorio se prostor i sazrela je želja da život treba da bude čarolija, a dom, kafić, restoran, hotel, vikendica, mesto gde se čuda dešavaju. Iz želje, rodila se Sunčeva Dolina. Povratak prirodi i ideji da nameštaj treba da bude uzet od nje, da ono što priroda da, primiće nazad, obraditi i iz toga će se kroz plodno tle, ponovo roditi život. Iz tog razloga uvozimo nameštaj od prirodnih materijala, od mango, šišam, recikliranog drveta,  kože i  kovanog gvožđa.
Kolekcija Ganeš govori kako komadi napravljeni od više vrsta različitog drveta koje je već jednom obrađeno mogu sa idejom dobrog dizajnera i rukama veštih majstora da dobiju duh ponovno rođenog. Vesele, ali svedene boje ovoj kolekciji daju posebnu čar. Svaki komad je jedinstven, jer se boji ručno.

Kolekcije Mandu, Durga i Mira napravljene su u kolonijalnom i za Indiju specifičnom stilu od šišam drveta koje pripada porodici ružinog drveta. Crvenkasta boja, izuzetna čvrstina i jako izražena šara ovom nameštaju daje prirodan, pomalo rustičan izgled, čak i kada su linije svedene i krajnje ravne kao kod kolekcije Durga.

Kolekcija Mandu je isprepletana detaljima od kovanog gvožđa koje joj daje lepotu igre toplog šišam drveta i hladnog, kovanog gvožđa. Kolekcija Mira je jednostavna, svedena i prefinjena. Može biti izrađena od bilo kojeg kvalitetnog drveta, ali odluka da se radi od šišam drveta se pokazala kao dobra jer je njenoj prefinjenosti dala toplinu.

Kolekcijama Train, Sita, Lace i Valda lepotu je dalo mango drvo. Uzgajano zarad sočnog i slatkog ploda, ovo drvo je zbog svoje svetle bež boje, izuzetne otpornosti na vlagu i čvrstine došlo na liste najpopularnijeg drveća za izradu industrijskog nameštaja. Primenjeno je kako u kolekcijama Train i Valda  koje prate trendove industrijskog stila, tako i u kolekcijama Lace i Sita koje vraćaju u vremena kada je nameštaj bio  rezbaren i čipkast.

Kožni detalji, kao fotelje, leptir fotelje, barske stolice i kozlić napravljeni su od akacija drveta, metala, kozije i kravlje kože. Oni dopunjavaju ekskluzivnu Valda kolekciju, čije su komode, stolovi, stolice napravljene od manga i daju mogućnost kombinovanja sa drugim kolekcijama iz kataloga.
Ovde smo zato što volimo ono što radimo.

U svaki proizvod, zajedno sa proizvođačima, utkali smo puno ljubavi, rada i ideja. Tu smo za vas da podelimo iskustva, damo predloge i uživamo u jedinstvenosti svakog komada nameštaja.

Sunčeva dolina Vas očekuje na sajmu nameštaja u Beogradu od 5. do 10. novembra u hali 2A.