Na koje sve načine dekorisati zid?

by | May 15, 2018

Složićete se da nijedna soba ne izgleda potpuno namešteno ako su zidovi prazni, pogotovo ako se radi o većim prostorijama.

Zidne površine nude toliko opcija za dekorisanje, od slika, satova, ogledala i različitih ukrasa koje možete napraviti sami, da bi ostaviti ih prazne bila prava šteta.
Zato, upotpunite svoj životni prostor zidnim ukrasima koji su odraz vašeg stila, a ako vam nedostaje inspiracije, načine na koje to možete učiniti pronađite u nastavku teksta.

SLIKE NA ZIDU

Najčešći izbor i prvo što nam padne na pamet kad pomislimo na ukrašavanje zidova jesu zidne slike. Umetnička dela, fotografije, posteri, mozaici, crteži… samostalni ili u galeriji neizbežne su dekoracije za zid svakog modernog doma.

PROČITAJTE I… Atraktivni dezeni na zidovima
Bilo da na zid postavljate jednu sliku ili više manjih, određivanje odgovarajućeg položaja je najvažnije kako bi zidni ukrasi imali efekta. Evo kako ćete proces dekorisanja zida učiniti lakšim:
1 Opšte pravilo je da se sav dekor na zidu, pa tako i zidne slike obese tako da je njihova sredina u visini očiju, što u proseku iznosi oko 150 cm od poda.
2 Odličan način da isprobate aranžman koji ste zamislili na zidu jeste da sve slike prvo složite na sto ili pod. Pre nego što zakucate eksere u zid, premeštajte zidne slike na podu dok ne pronađete aranžman koji vam odgovara. Još bolje ako ih posložite na veliki beli papir i ocrtate njihove obrise, pa taj papir prislonite uz zid i obeležite mesta za eksere.
3 Pazite na proporcije, odaberite manje slike za uske zidove i veće za velike zidove. Jedna mala slika na velikom zidu u najmanju će ruku izgledati čudno.

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs