Horoskop otkriva: Koji je vaš stil uređenja životnog prostora?

by | May 23, 2018

Volite li dom prepun efektnih komada namještaja i sitnih uspomena ili ste ipak skoloniji totalnom minimalizmu? Bez obzira na afinitete, uređenje životnog prostora u skladu s horoskopskim znakom vaš dom učiniće još prijatnijim.

OVAN
Ovo je prvi znak Zodijaka, stoga ne čudi što u svakom takmičenju mora da bude prvi. Ovnovima ne treba mnogo nameštaja, ali im zato treba mnogo slobodnog prostora za kretanje. Nikakvo kićenje ne dolazi u obzir, samo predmeti nužni za svakodnevno funkcionisanje. Za njih se dnevni boravak sastoji od troseda i stolice, u spavaćoj sobi im je potreban samo krevet, a u radnoj sto s kompjuterom. U njihovom domu uvek ćete pronaći neku spravu za vežbanje. Ovnovi obožavaju metalne ukrase i predmete koje stavljaju na središnje pozicije. Njihova omiljena boja je crvena.

BIK
Naizgled su smireni i tromi, no ispod te fasade kriju se snaga i “divlja” priroda. Njihov dom je po pravilu sav u pastelnim bojama. Sve što ih okružuje mora biti solidno napravljeno i omogućiti im potpunu udobnost. Bilo da je reč o masivnim stolovima sa zakrivljenim nogarima ili velikim svetiljkama i vazama. Kod Bikova ćete u svim prostorijama pronaći mnogo cveća, koje im omogućava kontakt s prirodom. Isto tako, važnu ulogu imaju i jastuci, koji im čine ovaj svet lepšim i mekšim. Da bi bili srećni, Bikovi uvek moraju negde sesti ili, još bolje, leći. Omiljena boja ovog znaka je zelena.

BLIZANCI
Ključna reč im je “informacija”. S njima ni jedna tajna nije sigurna.
Budući da su Blizanci vazdušni znak, njima će uvek biti potrebno što više prostora. Izuzetno su im važni prozori, kroz koje se mora pružati vidik na sve strane. Zidove u prostorijama najčešće ukrašavaju ogledalima, koja udvostručuju sliku svega što je u domu. Kako teško mogu da izdrže bez razgovora s drugima, telefone će imati u gotovo svim prostorijama. Tu će biti i gomile novina te časopisa razbacanih na sve strane. Zapravo sve što im pomaže da što pre dođu do informacije, edukacije ili trača. Omiljena boja Blizanaca je svetložuta.

RAK
Stalno menjaju raspoloženje – u trenutku iz euforije prelaze u depresiju i obrnuto.
Najvažnija prostorija ovog vodenog znaka jeste kuhinja. U njoj se uz pomoć sveže pripremljene hrane prisećaju simpatičnih doživljaja iz detinjstva. Središnje mesto pripada stolu, na kojem se obavezno nalaze stolnjak, starinsko posuđe i mamin srebrni pribor za jelo. Ukus im se kreće između želje za komforom i ljubavi prema antiknom nameštaju. Važno je da dom odiše romantikom, toplinom i udobnošću. Na zidovima će uvek prednost dati akvarelima nežnih tonova i starim fotografijama. Njihova omiljene boje su svetloplava i bela.

LAV
U Lavljoj prirodi postoji nešto dečje, tako da će oni u svojim domovima uvek imati gomilu stvari za zabavu. To će biti različite igrice, CD i DVD plejeri i ogromni TV ekrani. Prostorom će dominirati jedna velika udobna fotelja, koja će imati ulogu njihovog kraljevskog trona. Samo pokušajte da sednete na njega pa ćete videti šta će vam se dogoditi. Njihove omiljene boje su narančasta i zlatnožuta.

DEVICA
Pripadnici ovog zemljanog znaka uvek nastoje da svoj stan ili kuću urede tako da ga ispune nameštajem koji ne zauzima mnogo mesta. Nemojte se čuditi ako pritom vidite bicikl obešen na zid ili uramljene slike poređane po podu. Jedino što je važno jeste da je sve na svome mestu. Njihova omiljena boja je žuto-smeđa.

VAGA
Njihov dom uvek odiše elegancijom i lepotom. Vage nisu sklone eksperimentisanju pa zbog toga najčešće posežu za tradicionalnim kombinacijama. Jednostavne bele zavese s diskretnom čipkom ili vaza sa samo jednom ružom primer su njihovog pristupa uređenju doma. Budući da su im odnosi jako važni, kod njih će sve ići u parovima. Dve svetiljke, dva tanjira i dve četke za cipele. Njihova omiljena boja je ljubičasta.

ŠKORPIJA
Pripadnici ovog vodenog znaka obožavaju prostore u kojima su zaštićeni od očiju javnosti, bilo da je riječ o podrumima ili garažama. Za održavanje emocionalnog mira važno im je prisustvo vode. Preporučljivo je da u kući ili stanu instaliraju neku vrstu kućne fontane ili barem postave ovlaživač vazduha. Vrlo su strastveni, tako da njihov krevet nikad ne služi samo za spavanje. Njihove omiljene boje su crna i bela.

PROČITAJTE I… Astrodizajn- Uređenje prostora

STRELAC
U njihovu domu sve mora da bude veliko i prostrano. Na zidovima će biti velike slike sa motivima iz prirode i otvorenih prostora ili fotografije s prizorima dalekih zemalja. Pripadnici ovog vatrenog znaka obožavaju sve što je strano i neuobičajeno, bilo da je reč o Budinom kipu ili afričkom bubnju. Njihove omiljene boje su plava i zelena.

JARAC
Budući da su skloni postavljaju brojnih ograničenja u svim sferama života, pripadnici ovog znaka jednostavno uživaju u zidovima. Oni će u svom stanu pregraditi sve što mogu. Pritom će zidove ostaviti devičanski belim i praznim. Njihov ukus je tradicionalan i bez želje za eksperimentisanjem. U središtu njihovog stana uvek će biti impozantan sat. Njihove omiljene boje su tamnoplava i crna.

VODOLIJA
Pripadnici ovog vazduhšnog znaka obožavaju promene. Vodolije rado ukrašavaju plafone, bilo da na njih postavljaju raskošne lustere ili tapete, dok su zidovi uvek rezervisani za zidne lampe. U njihovim domovima neretko ćete videti najnoviju tehnologiju, ekstra udoban nameštaj, male tepihe i zidne sisteme sa neobičnim, geometrijskim policama. Omiljene boje su im fluorescentno plava i žuta.

RIBE
Kako bi bili zadovoljni, pripadnici ovog vodenog znaka od svog doma prave pravu pravcatu bajku. Kupatilo im je najvažnija prostorija. Kada ispunjena toplom vodom i mirišljavim uljima služi im kao mesto za sakupljanje pozitivne energije kako bi se suočili sa svakodnevnim sivilom.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs