Enterijerska oda prirodi

by | 17 maja, 2018

Još od davnina čovek je imao ambiciju i potrebu da unese dah prirode u svoj dom. Vekovima se ta potreba, utkana u naš DNK, prenosila s generacije na generaciju, a i danas smo svesni njenog značaja…

Priroda u enterijeru

Moderan dizajn poštuje ideju o očuvanju prirode, pa se tako u enterijeru vrlo često primenjuju prirodni elementi koji nas čine spokojnim i ulivaju mir u prostor koji nas svakodnevno okružuje.
U urbanim delovima grada, gde je izražen nedostatak zelenila, poželjno je da svaki kutak doma obogatite prirodnim motivima, jer oni pozitivno utiču na kvalitet života.

PROČITAJTE I… Priroda u službi stila
Prisustvo prirode u enterijeru i dalje je top tema. Drvo je na prvom mestu, i to ono na kojem su vidljivi godovi i sve što se donedavno smatralo nesavršenošću, poput čvorova i slično. Uz dosadašnji sveprisutni hrast, u poslednje vreme akcenat je na brezi.


Oblikovanje inspirisano granama stabla i oblicima biljnog sveta rezultira instalacijama u unutrašnjem prostoru koje postaju dekorativni i funkcionalni predmeti u vidu police, pregrade, zidne obloge, stola, klupe, itd. Multiplicirajući element obogaćuje prostor i stvara dinamiku svetla i senke nalik na prirodni prostor šume. Stablo je interesantan motiv koji predstavlja višestruko simboličan i značajan deo biljnog sveta, a svojom veličinom, značajem i dugotrajnošću oduvek impresionira čoveka.

Ponekad je potrebno tako malo da od naizgled obične stvari napravite nešto posebno. Uz malo truda, mašte i spretnih ruku te opale grane mogu dobiti novi život. Ponekada je dovoljno samo ih obojiti i za čas posla napraviti npr. zidnu policu.
S druge strane, za neke ideje treba malo više da se potrudite, biće vam neophodan i alat, ali ništa nije toliko komplikovano da ne biste sami mogli da napravite. Deblje grane mogu odlično da posluže za vešalicu u predsoblju ili npr. penjalicu za macu.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs