Wellness kupatilo pod krovnom kosinom

by | May 19, 2023
Wellness kupatilo pod krovnom kosinom

Vešto planiranje s najrazličitijim profinjenim detaljima šest kvadratnih metara pod krovnom kosinom pretvara u istinsku wellness oazu.

Wellness kupatilo: Sve je u detaljima

U nedavno renoviranom kupatilu sanitarni elementi su jednostavni i zadržani su, iz praktičnih razloga na istim pozicijama na kojima su bili i ranije. Kupatilo svoju notu izvanrednosti poprima zahvaljujući rešenjima dizajnera koji odmah privlače pažnju – sto sa umivaonikom, pločice sa ornamentnim šarama postavljenim tako da podsećaju na tepih.

Wellness kupatilo: Saveti

  1. Kompaktni sanitarni elementi ujednačenog oblika, svetli zidovi, neutralne boje i – kako sve ne bi delovalo previše dosadno – nekoliko detalja svojstvenih po stilu ili boji. Uz to, dobru osvetljenost, u najoptimalnijem slučaju rasveta iz više izvora.
  2. Hidroizolacija, ugradnja kotlića, postavljanje sanitarija i rasvete – sve su to poslovi koji zahtevaju preciznost i stručnost, prema tome, bolje je da ih prepustite iskusnom majstoru.
  3. U samom fokusu pažnje nesumnjivo je postolje izrađeno od starog drveta, upotpunjeno s keramičkim umivaonikom i modernom zidnom slavinom.

Prirodno svetlo u kupatilu

Pored svih detalja koji će vaše kupatilo učiniti prirodnom oazom, prirodno svetlo će najznačajnije uticati na relaksirajući efekat. Krovni prozori su element koji u kupatilima smeštemnim u potkrovlju daju poseban izgled, a ako ispod jednog od njih locirate tuš kabinu, svakodnevno ćete uživati u kupanju.

 Tamniji kolorit u wellness kupatilu

Iako za wellness kupatilo vezujemo za prozračan ambijent u kojem dominiraju neutralne boje, naročito bela, to je prostorija u kojoj je najvažniji osećaj. Zato, ako vas tamne nijanse čine smirenim i više odgovaraju vašim afinitetima, onda nema razloga da ih ignorišete. Postojanje krovnih prozora će obezbediti dovoljno prirodne svetlosti, što vam ostavlja prostor za eksperimentisanje. Naš predlog je da odaberete i jednu nijansu zelene kako biste upotpunili doživljaj.

Biljke u kupatilu su vrlo poželjan detalj, a mogu izgledati vrlo moderno i dati posebnu čar ambijentu. Ako su vam se dopali predlozi, vreme je da vaše potkrovlje dobije novi izgled.

 

 


Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages