Tuš u kupatilu: Saveti za modernizaciju prostora

by | November 23, 2023
Tuš u kupatilu: Saveti za modernizaciju prostora

Tuš je jedan od glavnih prostora u kupatilu. Zato mora biti praktičan i funkcionalan, ali i prijatan, pružajući nam ugodno iskustvo svako jutro. Otkrijte savete za davanje novog i modernog izgleda vašem tušu.

Tuš u kupatilu: Modernizacija

Izbor obloga

Prilikom renoviranja kupatila, izbor obloga zidova i podova je jedan od prioriteta. Ako želite postići ažuriran i moderan prostor, obratite pažnju na ovu tačku i odaberite posebne keramičke pločice za zidove koje pružaju originalnost.

Možete se odlučiti za geometrijske uzorke, pločice koje imitiraju materijale poput drveta ili prirodnog kamena, teksturirane površine, mat ili sjajne završetke, itd.

Sklonost prema kontrastima

Pokrivanje svih zidova kupatila istim pločicama ne mora uvek biti jedina opcija, iako tuš područje ne mora uvek biti različito. Na slici kupatila, istaknuti deo nije tuš, već prostor umivaonika i ogledala, gde su postavljene pločice Cicogres koje imitiraju hidraulične pločice. Bez obzira, kontrasti su ključni za dekoraciju zidova, iako se održava ista paleta boja kao zajednički element.

Trijumf crnih profila

Već znate da je jedan od ključeva modernosti u današnjim kupatilima crna završnica za mnoge elemente poput slavina ili dodatne opreme. Pa tako i za ekrane.

Nije uvek potrebno da prođu neprimećeno, ali je trend odabrati ih sa crnim profilima koji pružaju moderan dodir kupatilu. Možete se odlučiti za ekrane sa crnim okvirom ili sa panelima. Ova poslednja ideja savršeno funkcioniše u kupatilima bilo kog dekorativnog stila: klasičnom, minimalističkom, industrijskom, itd.

Staklo takođe ima važnu ulogu

Iako su prozirni stakleni paneli najčešća alternativa, nisu jedini izbor. Providno, zatamnjeno ili čak neprozirno i obojeno staklo u određenoj boji takođe su uspešni. Ogledalo je još jedna opcija koja vam je na raspolaganju. I, iako više nisu u trendu, modeli sa štampanim uzorcima takođe mogu biti alternativa.

Izbor tuš kade

Nije uvek moguće ili preporučljivo napraviti tuš bez praga, pa se u mnogim slučajevima mora instalirati tuš kada. Ako želite nešto neobično, ostavite po strani belu kadu i opredelite se za različite boje poput sive, zelene ili crne. Time ćete stvoriti lep kontrast sa ostatkom poda.

Takođe možete birati između različitih tekstura, grubljih ili glađih. Bitno je da bude protivklizna kako biste izbegli padove.

Alternativa su i ploče od prirodnog kamena, vrlo dekorativne i elegantne. Ili one napravljene od smole ili mineralnog punila, moderne su i, budući da su izuzetno tanke, mogu se postaviti nivoa tla.

Slavine koje odišu stilom

Slavina za tuš je element koji potpuno može promeniti percepciju celog prostora. Osim toga, novi modeli su udobniji i praktičniji, pomažući vam da štedite vodu i energiju. Postavite termostatsku slavinu u svom tušu: voda izlazi na željenoj temperaturi za nekoliko sekundi, što pruža uštedu.

Što se tiče estetike slavina, moderne su crne mat završnice koje se uklapaju sa profilima ekrana i ostalim dodacima, ali i zlatne. Sa druge strane, moderne tuševe karakterišu veliki tuševi i glave sa različitim vrstama mlaznica, efektom kiše, itd.

Niše – detalj za moderan tuš

Osim što je vrlo atraktivan estetski detalj, nishe su savršeno rešenje za održavanje reda u vezi boca šampona ili gela koje svi moramo imati u prostoru tuš-kabine, a da pritom ne koristimo viseće korpe, police, police, itd. U stvari, ovo je detalj koji se može sprovesti samo ako je renovacija kupatila potpuna.

Savet: dodajte skrivenu LED traku u nishu za izuzetan dekorativni efekat indirektnog osvetljenja. Izaberite osvetljenje koje je pogodno za vlažna područja.


Borjana Božić

Mindklongdan/gettyimage