Skandi estetika u kupatilu: Minimalizam i udobnost

by | August 7, 2023
Skandi estetika u kupatilu: Minimalizam i udobnost

Kada je reč o stvaranju opuštajuće i smirujuće atmosfere u kupatilu, inspiracija iz Skandinavije može biti savršen izbor.

Opustite se u skandi kupatilu: Beli tonovi i prirodna tekstura

Kombinacija minimalizma, topline drveta i mekih tekstura stvara prostor koji odiše mirnoćom i udobnošću. U ovom članku istražićemo kako primeniti skandi stil u kupatilu, koristeći nekoliko inspirativnih primera.

Očuvajte čistoću i jednostavnost

Kombinacija drvenih elemenata, mat crnih ručkica i belih zidova čini ovaj prostor vrhunskim primerom Skandi stila. Minimalizam je ključni element, ali to nikako ne znači dosadu. Skandi dizajn donosi minimalizam koji nikada ne dospeva u sferu “dosadnog”.

Skandi kupatilo: Iskoristite moć asimetrije

Neravnomerni završetak pločica i asimetrija držača za peškire dodaju dozu šarma Skandi stila ovoj tuš kabini. Kada je u pitanju uređenje savršenog mesta za opuštanje, namerno “neprecizne” linije su mnogo privlačnije od čistih i pravih linija, a ipak izgledaju besprekorno.

Igrajte se bojama

Da, boje svakako imaju mesto u skandi kupatilu i ne, neće narušiti željeni tematski izgled. Nagli dodatak teget plave, kao što je prikazano ovde, će sigurno privući pažnju, ali neće pretvoriti vaše minimalistčko kupatilo u maksimalističko. Naprotiv, samo će dodati veoma jedinstvenu notu.

Uvedite crno-beli kontrast

Da biste uklonili utisak sterilnosti koji ponekad prate crno-bele kombinacije, unesite tople teksture, kao što su korpe ili peškiri. Zadržaćete sofisticiranu privlačnost, ali nećete zaroniti u hladnu i neprijatnu atmosferu kupatila.

Dodajte sivu boju

Da biste se udaljili od monohromatske šeme, siva može napraviti razliku. Ona nije previše upadljiva i pruža oku pravu količinu vizuelnog kontrasta.

Oplemenite kupatilo zelenilom

Zelene nijanse deluju kao neutralne boje i predivno se slažu sa ostalim suptilnim bojama i teksturama u Skandi stilu. Dodavanje zelene boje sigurno neće narušiti izgled kupatila inspirisanog Skandinavijom.

Savršen spoj forme i funkcije: Najnovije opcije za postavljanje pločica

Iskoristite nijanse svetlozelene

Dodavanje malo boje neće ometati Skandi stil kupatila, kao što dokazuje ova predivna tuš kabina. Odabir mirne palete koja će vas odvesti u mirno stanje uma ključno je za svako kupatilo, bez obzira na stil.

Skandi inspirisani dizajn pruža priliku za stvaranje kupatila koje odiše minimalizmom, toplinom i udobnošću. Kombinacija belih tonova, drvenih elemenata i detalja poput asimetrije, boja i prirodnih materijala donosi opuštajuću atmosferu koja će svaki boravak u kupatilu učiniti prijatnim iskustvom. Bez obzira na vašu želju da se opustite u kadici ili da perete zube, Skandi inspirisani dizajn može doneti miran ambijent koji vam je potreban.


Borjana Božić

ArchiViz/ gettyimages.com