Pločice u kupatilu: Novi trendovi za dinamičan izgled

by | April 19, 2023
Pločice u kupatilu: Novi trendovi za dinamičan izgled

 Ovakav pristup u uređenju ne odlikuje nepromišljenost, već je reč o dizajnerskoj viziji lepog i razigranog prostora. Pogledajte koji su to trendovi aktuelni!

Pločice u kupatilu: Trendovi koji će vas oduševiti

Već se dugo se pri dizajniranju kupatila ne praktikuje jedan isti tip pločica za celu prostoriju, kao što je to ranije bio čest slučaj. Prvi korak načinjen je kada su dizajneri počeli da kombinuju dve boje ili uvode listele, ali sada je već postala praksa da se u prostoriji nađu različiti dezeni.

Pločice u kupatilu: Nepravilno postavljanje

U ponudi salona keramike sve češće nailazimo na pločice geometrijskog motiva, koje su zastupljene u više boja. Ukoliko se ove pločice postavljaju isto orijentisane, stvara se ujednačen vizuelni prikaz na zidovima.

Međutim, da bi se postigla dinamičnost i oblici više došli do izražaja, potrebno je samo određene pločice zarotirati i već je izbegnut predviđeni nastavak oblika. Varijacije dizajna su raznolike i zavise od sklonosti korisnika.

Aktuelni trendovi: Nijansiranje boje

Zanimljiv mozaički efekat može se postići odabirom pločica istog oblika i dimenzija, ali u različitim nijansama iste boje. Ovo je definitivno idealno rešenje ako imate želju da kupatilo svojim ambijentom asocira na morske dubine.

Identičan efekat ćete postići bilo da se pločice postavljaju na klasičan način ili pod uglom i formiraju takozvanu riblju kost. Manje dimenzije će više isticati ideju mozaika, iako najveću ulogu ima boja koja, iako vrlo tamna, jednako uspešno odgovara temi.

Pločice u kupatilu: Različiti dezeni

Pločice sa dezenom su već neko vreme u trendu i nije teško razumeti zašto. Izgledaju predivno i veoma utiču na vizuelni karakter kupatila. Olakšavajuća činjenica je da sa njima ne možete mnogo pogrešiti, jednostavno birajte ono što vam se dopada.

Prvobitno su bile zastupljene na podu kako bi razigrale dizajn prostorije, takođe i kao listele, ali iz priloženih fotografija jasno vidimo da bez obzira na to što zauzimaju veće površine ne narušavaju prozračan ambijent. Kako biste ih dodatno naglasili fugne bi trebalo da budu isključivo u beloj boji.

 


Borjana Božić

ThreeDiCube/gettyimages