LED rasveta u kupatilu za opuštajuću atmosferu

LED rasveta ne samo da lepo izgleda, oplemenjuje prostor i stvara opuštajuću atmosferu, takođe je veoma energetski efikasna.

by | September 1, 2023
LED rasveta u kupatilu za opuštajuću atmosferu

LED rasveta ne samo da lepo izgleda, oplemenjuje prostor i stvara opuštajuću atmosferu, takođe je veoma energetski efikasna.

Ukoliko niste sigurni da li je LED rasveta za vas, pogledajte naše predloge. Dizajneri smatraju da je ovaj tip osvetljenja savršen izbor za prostoriju. Takođe je izuzetno fleksibilno i omogućava beskrajna rešenje. Postoje LED lampe, trake, zidne svetiljke, sve u cilju da dočara fantastičnu atmosferu.

LED rasveta za savršenu atmosferu u kupatilu

Uspešan dizajn osvetljenja za svaku prostoriju uključuje slojevito osvetljenje i ove ideje za LED rasvetu mogu vam doneti više nego što možete da zamislite.

LED rasveta: Predlozi dizajnera

Dobre ideje za osvetljenje kupatila mogu da transformišu izgled i donesu opuštajuću atmosferu u kupatilu. Osvetljenje sastavni deo dizajna prostorije. Osim toga, ovo osvetljenje je energetski efikasnije.

1. Preplavite prostor mekim, indirektnim svetlom

Osvetljenje plafona i zodova u kupatilu daje mekše osvetljenje i može da istakne vodeću karakteristiku, kao što je kameni zid ili kada. Ovo mekše, indirektno svetlo je takođe korisno za ublažavanje odsjaja. Na kraju krajeva, ko želi da se kupa u kadi pod punim snopom reflektora?

2. Elegantno osvetljenje

Kada je u pitanje šminkanje ili brijanje, imate eleganta rešenja za osvetljenje. Važno je da svetlost u zoni ogledala ne stvara senke ili odsjaj. Odlučite se za dizajn s difuzorima i položaj iznad ogledala – ili kao par sa obe strane – za udobno indirektno svetlo koje omogućava preciznost.

3. Podno osvetljenje

Razmislite o podnom nivou osvetljenja iza kade da biste naglasili njen oblik. Važno je da imate i tamne delove u kupatilu kako bi kontrast došao do izražaja.

4. Dodajte malo glamura

LED rasveta u kupatilu ponekad može da bude suptilna, ali i da istovremeno donesu dah glamura. U ovom kupatilu, ogledala u zlatnom okviru su dopunjena LED zidnim lampamaa u zlatnoj završnoj obradi maksimizirajući luksuzni izgled.

5. Razmislite o velikom ogledalu

Veliko ogledalo ne samo da je korisno jer možete da vidite svoj celokupan odraz u njemu, već može i da pojača nivoe svetlosti. Ovo kupatilo ima slojeviti pristup s malim tačkama na plafonu, gornjim i donjim svetiljkama koje se prostiru preko zidova i LED diodama u nišama kako bi se stvorila opuštajuća, sofisticirana šema.

6. Efekti koji privlače pažnju

Gornja svetla fokusirana na bočne strane kade su alternativni način da se napravi fokus samostojećeg dizajna. Ugradna podna svetla omogućavaju stvaranje prelepih efekata i ne predstavljaju prepreku prilikom slobodnog kretanja po prostoriji.

 

 

 

 

 

 


Dijana Škorić

in4mal / gettyimages.com