Ideje za uštedu prostora u malom kupatilu

by | November 12, 2014
Crveno kupatilo

Mnogi moderni stanovi poseduju kupatila u kojima nema dovoljno prostora za odlaganje uobičajenih kupatilskih stvari. Zbog toga su neophodne kreativne ideje kako maksimalno iskoristiti prostor a da to ne bude na uštrb estetskog aspekta ove prostorije.

Dizajneri enterijera su ponudili različita rešenja za optimizaciju malog prostora u kupatilu osmislivši funkcionalne kupatilske jedinice.

Praktične ladice Funkcionali ormarići

Jedno od tradicionalnih rešenja kada je reč o funkcionalnom prostoru za odlaganje stvari u kupatilu jeste umivaonik sa ugrađenim ormarićima, fiokama i pregradama.

To je jedan od najboljih načina za optimizaciju skladišnog prostora u kupatilu, jer se deo ispod lavaboa najčešće ne koristi.

Malo kupatilo

Zidne površine su najbolje skladišno rešenje za mala kupatila; ukoliko na zid iznad lavaboa ili pored njega postavite police, dobićete zaista dovoljno prostora za odlaganje.

Praktične ladice slika2 Praktične ladice slika3

Ogledalo postavljeno iznad umivaonika takođe može biti funkcionalna skladišna jedinica.

Danas su dostupna rasklopiva ogledala dizajnirana tako da se otvaraju vertikalno, pa u prostoru iza njih možete čuvati razne sitnice.

Praktičan kupatilski nameštaj

Postoje i tzv. samostojeće kupatilske jedinice koje zauzimaju minimalno prosotra na podu jer su uske, a opet su dovoljno visoke da mogu poslužiti kao funkcionalni ormarići.

Praktične kupatilske jedinice

Ova vrsta kupatilskih jedinica za odlaganje idealna je za zidove sa udubljenjima čiji je prostor često neiskorišćen.

Izvor: stylisheve.com