Predstoji vam uređenje kuhinje? Ovo je 5 aktuelnih trendova

by | August 23, 2023
Predstoji vam uređenje kuhinje? Ovo je 5 aktuelnih trendova

Od uspostavljanja rada od kuće, kuhinja je postala centralno mesto. Otkrijte nove trendove u uređenju boje, materijale i opremu… Otkrićemo vam sve aktuelne trendove.

5 aktuelnih trendova za uređenje kuhinje

Kuhinja postaje srce kuće… idealno mesto za razgovore i deljenje trenutaka sa porodicom ili prijateljima. Evo svih dekorativnih ideja kako da osvežite svoju kuhinju.

1. Pastelne boje za umirujuću kuhinju

Različite nijanse boja postaju umirujuće i opuštajuće, pružajući istinske trenutke mira. Pastelne boje (pastelno roza, svetlozelena, nebeskoplava, terakota, sivo biserna…) stvaraju zdravo okruženje u kojem se osećamo dobro! Odlučite se za “Hygge” stil iz Danske uz bele zidove koji dopuštaju da prostor diše. Sa ovim novim mekim nijansama, stvorićete inspirativan prostor za pripremu kulinarskih recepata!

Članak se nastavlja posle reklama

2. Kuhinja sa recikliranim materijalima

Možete opremiti kuhinju sa recikliranim materijalima kako biste stvorili ekološki odgovoran enterijer! Moguće je imati radnu površinu napravljenu od reciklirane drvne građe ili recikliranog plastike. Ova ponovna upotreba sirovina je veoma moderna… i omogućava značajno smanjenje ekološkog uticaja uz upotrebu trajnijih proizvoda.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Upotreba drveta: Priroda za uređenje kuhinje

Drvo pruža toplu atmosferu u kuhinji, stvarajući istinske trenutke deljenja kao nekad. Rustični stil je ponovo veoma popularan! Odaberite kuhinjski nameštaj u skandinavskom stilu sa masivnim borom kako biste stvorili ušuškan prostor u kojem je prijatno boraviti.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Minimalistička ali funkcionalna kuhinja

Različiti ormarići su optimizovani kako bi se postigla funkcionalna kuhinja uz značajnu uštedu prostora. Različite klizne police ili sklopive vrata omogućavaju skladištenje posuđa, začina i malih aparata. Frižider je sakriven iza vrata, a rerna je ugrađena u kuhinju. Iako ova prostorija nije idealna za rad, moguće je dodati dodatni prostor za rad od kuće!

Članak se nastavlja posle reklama

5. Tapeta na jednom zidu kuhinje

Tapete se vraćaju već nekoliko godina i izuzetno se dobro uklapaju u kuhinjski ambijent! Jeftine i lake za postavljanje, donose dinamične boje za veoma prijateljsku atmosferu. Međutim, važno je odabrati odgovarajući tapete!

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte još o uređenju kuhinje:

Kako da kuhinjski elementi blistaju i ostanu očuvani?

Najnoviji trend: Zaobljeno kuhinjsko ostrvo

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Suchada Tansirimas/gettyimages