Trikovi za elegantnu kuhinju: Evo šta treba da učinite

Elegantne kuhinje su nešto čemu svi težimo, a ovaj izgled ćete lako postići.

by | May 17, 2023
Trikovi za elegantnu kuhinju

Postoji nekoliko detalja koji će svaku kuhinju učiniti posebnom. Trikovi za elegantnu kuhinju će učiniti da ovaj prostor dobije sofisticiranost i da se izdvoji od drugih prostorija u kući. 

Trikovi za elegantnu kuhinju

Iako možda mislite da morate da mnogo uložite u kuhinju kako biste joj dali elegantan izgled, to nije sasvim tačno. Nekoliko jednostavnih trikova mogu da učine mnogo. Evo o čemu se radi.

Mermerne ploče

Mermer uvek izgleda elegantno gde god da se nalazi.  Naravno, ne morate celu kuhinju da obložite mermerom kako bi ona bila elgenatna, ali možete da postavite mermerne ploče na elementima i da postignete isti efekat.

Trikovi za elegantnu kuhinju: Crni detalji

Crna je boja elegancije. Međutim, ako niste ljubitelj tamnih kuhinja, onda će biti dovoljno da ubacite samo nekoliko crnih detalja koji će transformisati ovaj prostor. To mogu biti ormarići, ploče ili manji detalji poput aparata koji su vam potrebni.

Šank u kuhinji

Šank će svakoj kuhinji dati dodir elegancije. Možete i njega napraviti od mermernih ploča ili u crnoj boji. Možete napraviti šank koji će imati ispod i mesta za kolekciju vina ili drugog pića kako biste kuhinji uneli dodatnu eleganciju.

Trikovi za elegantnu kuhinju: Pločice intenzivnih boja

Pločice intenzivnih boja su takođe jedan od trikova za elegantnu kuhinju. U zavisnosti od boja kuhinje koje kombinujete, odaberite i nijansu pločica u intenzivnijim nijansama i nećete pogrešiti.

Kuhinjska ogledala

Ogledala su svakako još jedan simbol elegancije.  Međutim, ona su posebno elegantna u kuhinjama. Osim što čine da kuhinja deluje veća i prostranija, ona mogu i da uvećavaju svetlost ukoliko imate mnogo prirodne svetlosti u kuhinji.

Dakle, elegantna kuhinja nije toliko težak zadatak. Ono što je važno jeste da sve uklopite u savršenu celinu, a ovih nekoliko detalja vam mogu olakšati proces dizajniranja. Iskoristite ove savete  i uživajte  u vašem novom elegantnom i prefinjenom prostoru.


Snežana Vranić

Explora_2005/GettyImagesPlus