TOP 3 trend kuhinje na najvećem sajmu dizajna

by | April 22, 2024
TOP 3 trend kuhinje na najvećem sajmu dizajna

Ove godine na EuroCucina sajmu u Milanu brendovi su otkrili buduće trendove na koje treba obratiti pažnju, od obojenog stakla do reinterpretacije terakote.

Trend kuhinje: Ovo su 3 noviteta koja su oduševila dizajnere

Ova godina označila je povratak EuroCucina sajma, prikaza najnovijih dizajna kuhinja, proizvoda i lansiranja koji se održava na sajmu Salone del Mobile svake druge godine u Milanu. Noviteti su bili inspirativni kao što se i očekivalo, a primetili smo sklonost ka igrivosti, pri čemu su se nova upotreba boja i neočekivana primena stakla istakle kao osvežavajući novi trend.

MARAZZI reinterpretira terakotu i unosi toplinu

Postoji snažna tendencija u svetu dizajna trenutno, i viđena je puno na ovogodišnjem Milanskom dizajn nedelji, da se sve više fokusira na prirodne elemente i njihovu moć da prostor odmah učine toplim i privlačnim. Njihov razvoj stvara nove varijacije prirodnih materijala kakve ih poznajemo, a brend pločica i podova Marazzi, kroz svoje kolekcije Slow i Art Craft, ponovo otkriva vrednost i lepotu terakote korišćene u pločicama za kuhinju spajajući tehnološku inovaciju i zanatstvo.

Nove kolekcije označavaju početak nove ere za terakotu: tradicionalno ograničenu na enterijere rustičnog stila, sada je potpuno ponovo izmišljena za moderni estetski izgled kuhinje. Nove veličine pločica daju terakoti svež izgled i omogućavaju primene koje nikada pre nisu bile pokušane, dok porcelanski kamen osigurava njegovu univerzalnost, snagu i izvanredne tehničke karakteristike.

Koristeći 3D Ink Premium tehnologiju, kolekcija Slow sadrži pločice sa jedinstvenim uzorcima i teksturama koje dolaze u šest veličina, stvarajući mat, peskovite ali i sjajne površine tipične za gline. Kolekcija Art Craft sadrži kvadratne, cigle i heksagonalne pločice veličine 20″ x 20″ kako bi reinterpretirala raznolikost i oblike tradicionalne terakote. Zajedno pomažu stvaranju novog izgleda kuhinje koji je moderna interpretacija ljudske istorije i autentičnosti materijala.

SCAVOLINI otkriva trend kuhinje kao prostor za interakciju

Scavolinijev novi predlog za dizajn kuhinja uzima u obzir način na koji sada živimo. Dizajniran od strane Spalvieri & Del Ciotto, Stilo je novi projekat otkriven na EuroCucina sajmu i to je svedočanstvo o promenljivoj prirodi društvene interakcije i domaćeg života, gde se prostori stapaju i prepliću jedan u drugi. “Danas, dizajniranje kuhinje znači uzimanje u obzir složenih pitanja koja idu dalje od pronalaženja savršenog mesta za kuvanje, prihvatanje pojmova kao što su promene u društvenoj interakciji, način na koji ljudi doživljavaju svoj dom i dočekuju goste i, nedavno, način na koji rade”, objašnjavaju Spalvieri & Del Ciotto.

Projekat prikazuje kuhinju kao prostor koji podstiče društvenost i omogućava interakciju između ljudi, i stoga mu daje snažnu teksturalnu i arhitektonsku prisutnost, dok istovremeno nudi potpunu funkcionalnost. Velike zapremine, tople boje i taktilni materijali čine Scavolinijevu kuhinju prijatnim prostorom u koji je užitak biti kako za kuvanje, tako i za opuštanje ili zabavu kao što bi to bilo u dnevnoj sobi. Ovo su dizajni koji zaista nude najbolje od oba sveta.

Kolekcija NUANCES BY CESAR uvodi obojeno staklo

Cesarova saradnja sa studiom Garcia Cumini je nastavak istraživanja različitih tekstura i boja, udaljavajući se od tradicionalne estetike kuhinje. Njihov zajednički projekat, Nuances, istražuje suptilne nijanse boje na staklu, inspirisan sofisticiranim staklenim radom prošlog veka reinterpretiran u sofisticiran izgled savršen za moderni dom.

Da bi se dopunila upotreba boje na staklu, i dodao još jedan element interesovanja za pogled da uživa, kreiran je Groove vrata. Ravna vrata ormara su prošlost u ovoj kolekciji gde vrata sadrže prelep uzorak nepravilnih trodimenzionalnih vertikalnih ureza koji kamufliraju spojeve između modula i daju utisak jedinstvene površine.

 

I Nuances završetak i Groove vrata mogu se videti u Tanagram kolekciji koja ih zajedno donosi slavići krive linije i beskrajne načine na koje mogu biti kombinovane da bi formirale kuhinjska ostrva i kompozicije sa nekonvencionalnim oblicima. Sa ovim najnovijim razvojem brend je pokazao da su shvatili potrebu da prostori budu praktični, ali i da stvaraju radost, i imaju osećaj igrivosti. Nepotrebno je reći, oni vode dizajn kuhinja na uzbuđujući put.


mesh cube/gettyimages

Tags: