Tepisi u kuhinji: Ideje koje će ulepšati vaš prostor

Tepisi u kuhinji su posebno dobar izbor ako su imate hladne podove.

by | April 7, 2023
Tepisi u kuhinji

Tepisi u kuhinji verovatno nisu prva stvar na koju ćete pomisliti kada se odlučite na uređivanje kuhinje. Međutim, tepisi su sjajan način da zaštite podove, a i da dodate još jedan dekorativni detalj. 

Tepisi u kuhinji: Zašto je dobro da ih imate?

Za početak, tepisi u kuhinji su sjajna zaštita za podove. Ovo je naročito bitno u prostorima koje intenzivno koristite u kuhinji. Takođe, prijaće bvam meki dodir tepiha kad ustanete u hladna jutra.

Ponovite boje

Tepih ćete lako uklopiti ako ponovite neku od boja koje imate u prostoru. Dakle, odaberite boje u nijansama kuhinjskih ormarića, frižidera, šporeta ili kuhinjskog ostrva.

Tepisi u kuhinji od prirodnog materijala

Korišćenje jednostavnog i suptilnog materijala može dati veoma elegantan utisak. Naročito ako ga ukombinujete sa tamnim bojama poda i kuhinjskim ormarića.

Konstrast sa tepisima

Sa tepisima možete posići lep kontrast koji će biti veoma zanimljiv u kuhinjskom prostoru. Osim što vam biti prijatno pod nogama, ovo će kuhinji dati potpuno drugačiji elegantniji izgled. Međutim, bilo bi dobro da pre postavke tepiha proverite koje sve boje imate u kuhinji da kontrast ne bi bio previše jak i smetao oku posmatrača.

Igrajte se sa dezenima

Zanimljivi dezeni mogu dati posebnu čar vašoj kuhinji naročito ako je to akcentni detalj. Ako imate više boja u kuhinji, slobodno isprobajte i šarene tepihe sa zanimljivim dezenima i nećete se pokajati.

Neutralni tepisi u kuhinji

Tepisi koji su neutralni mogu vašoj kuhinji da daju toplotu i osećaj udobnosti. U ovom slučaju, tekstura je ta koja utiče na izgled celog prostora, tako da budite pažljivi sa odabirom materijala.

Dakle, tepisi u kuhinji mogu da izgledaju fantastično i da dekorišu vaš prostor. Posebno su dobar izbor ako su vam podovi hladni jer postavljajući njih, čuvate i svoje zdravlje. Jedino što vam treba jeste doza kreativnosti i trunka hrabrosti da se oprobate u nečem novom i za nijansu drugačijem.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus