Tapete u kuhinji: Lako do elegantne kuhinje

Tapete u kuhinji su savršen način da bez mnogo ulaganja stvorite lepu i toplu atmosferu koja će vas svakodnevno inspiritsati.

by | May 3, 2023
Tapete u Kuhinji

Kada vam ponestane ideja za dekoraciju kuhinje, setite se da su tapete u kuhinji odlično, moderno i lepo rešenje. 

Tapete u kuhinji su savršen način da bez mnogo ulaganja stvorite lepu i toplu atmosferu koja će vas inspiritsati. U ovom tekstu možete pročitati više o tome kakav dizajn je moderan i koji su najbolji načini za postavljanje tapeta.

Tapete u kuhinji: Lako do elegantne kuhinje

Tapete nose stil u kuhinju

Kao i u svim drugim prostorijama, tapete su zadužene za definisanje stila. One su u stanju da svojom dekorativnošću u kuhinju unesu klasični dodir, ali i modernu ili romantičnu atmosferu.

Članak se nastavlja posle reklama

Jednostavne tapete

Jednostavne tapete u dve boje kakve biste možda stavili u kancelariju ili hodnik mogu biti odličan izbor za kuhinjske zidove. Ovakve tapete će uneti toplunu, a ipak neće narušiti harmoniju.

Članak se nastavlja posle reklama

Tapete u kombinaciji sa dekorativnim lajsnama ili lamperijom

Ovo je sjajno rešenje za sve one koji se plaše da će tapete u kuhinji imati preveliku dekorativnu snagu i da će “pojesti” prostor. Donji deo zida obložite dekorativnim lajknama ili lamperijom u neutralnoj, svetloj boji, a gornji deo zidova dekorišite tapetama.

Članak se nastavlja posle reklama

Boje tapete treba da se slažu sa bojama kuhinjskih elemenata

Ako budete birali tapete u skladu sa ostalim bojama koje preovladavaju u kuhinji, nećete rizikovati da u vašoj kuhinji bude previše različitih boja.

Članak se nastavlja posle reklama

Klasična dekoracija

Na primer, motivi medaljona su savršeni za sofisticirani stil kuhinje. Osim toga, tradicionalne pruge, cvetovi i geometrijski oblici su neki od klasičnih dezena koji će učiniti da vaša kuhinja dobije poseban sjaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Tapeta kao alat za ujedinjenje prostora

Ukoliko je u vašem domu kuhinja spojena sa trpezarijom i dnevnom sobom, tapete vam mogu pomoći da ih vizuelno ujedinite i produbite prostor.

Tapete u kuhinji koje stvaraju kontrast

Ovo je još jedna prednost kada je u pitanju dekoracija tapetama. Svi znamo kako su kontrasti privlačni i dobrodošli u dekoraciju doma. Bilo da je dezen tapete sam po sebi kontrastan ili je tapeta u kontrastu sa nameštajem, ovo je odličan način za dekoraciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Osećaj topline

Kada je kuhinja mala, bela i u njoj preovladavaju hladni komadi nameštaja napravljenih od metala ili mermera, tapete su tu da unesu toplinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Birajte svetlije nijanse

Tapete mogu odvući svu pažnju na sebe i odlične su za skrivanje nekih mana u dizajnu enterijera. Iako one mogu imati čak i crne dekorativne elemente, bitno je da svetle nijanse preovladavaju kako ne biste izgubili na svetlosti.

Kako se vama dopadaju tapete u kuhinji, da li biste se usudili na ovu smelu i efektnu dekoraciju?

Članak se nastavlja posle reklama

Jovana Jevtić

Тодорчук Екатерина/Getty Images Plus