Savršeno uređenje kuhinje prilagođene vašim potrebama

by | February 8, 2024

Kuhinja je važan deo doma, centar je ukusa i mesto u domu odakle se sa ljubavlju dele slani i slatki zalogaji, pa je upravo zbog toga izuzetno važno da bude funkcionalna, ali i estetski privlačna. U procesu uređenja i opremanja ovog ključnog prostora, važno je uzeti u obzir brojne faktore – od površine, organizacije, do stila. Osim dizajna, pravilno iskorišćavanje prostora je od suštinske važnosti kako bi kuhinja bila ne samo lepa, već i funkcionalna. U nastavku delimo sa vama korisne savete kako biste stvorili savršenu kuhinju prilagođenu vašim potrebama.

Odlična ideja za pronalaženje ispiracije pri uređenju jeste ta da se izabere jedan komad nameštaja ili neki dodatni kuhinjski element koji će biti glavni izvor inspiracije – na primer elementi određenog stila, kolekcije posuđa u jednoj boji ili materijalu…

Kuhinja PETRA 200 predstavlja kompletno rešenje za uređenje kuhinjskih prostorija. Odlikuje je jedinstveni savremeni dizajn u kombinaciji grafit sive boje, bele lak i sive mat folije, i zadovoljava estetske zahteve u uređenju svakog ambijenta. Poseduje praktično raspoređen prostor za odlaganje sa pregradnim delovima u donjim i visećim segmentima, kao i dve fioke, a detalj koji bi upotpunio sam ambijent jeste dodavanje led rasvete.

Kuhinja PETRA 200 idealna je za kombinovanje sa žičanim nameštajem i dekoracijom, jer sadrži detalje poput crnih metalnih ručica. Uz ambijent bi se odlično uklopile trpezarijske stolice ERIS u crnoj boji. Radna površina kuhinje pogodna je za dekorativne kuhinjske elemente, koji se takođe i estetski uklapaju uz kuhinju, poput kutije za pribor MODERN i boce MODERN. Neizostavan je naravno i escajg, kao i posude za so i biber, a obavezan deo svake kuhinje su i vinske čaše.

Boje igraju veliku ulogu u tome da li prostorija izgleda privlačno i udobno. Krečenje zidova, dodavanje zidnih obloga ili pločica može biti jednostavan način da osvetlite prostoriju, a prava kombinacija boja može pomoći u stvaranju modernog i funkcionalnog prostora. Svetlije boje imaju tendenciju da otvore prostoriju i čine je većom, a neutralne nijanse, poput bele, krem i bež mogu dati dovoljno kontrasta.

Kuhinja KENT 200, u kombinaciji dekora belog hrasta sa sivim hrastom, zadovoljiće sve funkcionalne i estetske zahteve u opremanju ambijenta kuhinje. Uspešna upotrebna rešenja koja se sastoje od standardnih i poluzastakljenih dvokrilnih i jednokrilnih visećih elemenata, kao i donjih elementa, sa kombinacijom pregradnog dela i praktičnih fioka, primer su za sklad i dobru organizaciju koji u dom unose dodir rustike i rafiniranog ukusa.

Praktično posuđe sa drvenom obradom, poput činije MODERN i tacne FIVE, upotpunilo bi sam ambijent, a ujedno ima i korisnu funkciju. Kao dodatni dekorativni detalj možete dodati i veštačko cveće u saksiji ATMOSPHERA.

Ukoliko ste ljubitelj klasičnog stila, sjajan izbor je kuhinja VALENCIA 200, dostupna u dve kombinacije dekora. Kombinacija artisan hrasta, opak bele i bele mat folije daje toplu estetiku enterijeru, dok kombinacija dekora artisan hrast, grafit sive i sive mat folije unose u prostor suptilniju, monohromatsku notu. Frontovi obe kombinacije dekora su obogaćeni crnim ručicama jednostavnog dizajna, koje su usklađene sa dizajnerskom linijom cele kolekcije.

Uz kuhinju VALENCIA 200 dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijske stolice EVELYN u sivom štofu. Ambijent možete dodatno osvežiti elementima poput cediljke MODERNčinije za salatu FIVEkuhinjske rukavice, a uvek lep detalj je dekorativno cveće u saksiji.

Postoji zaista mnogo različitih načina da uredite kuhinju po svojoj meri. Važno je da najpre odaberete stil koji želite i kuhinju koja mu odgovara, a zatim da dodatnim elementima i dekorativnim detaljima dodatno osvežite ambijent. Nakon toga vam ostaje samo da uživate i prepustite se pripremi omiljenih obroka.