Pre i posle: Kuhinje koje su doživele neverovatnu transformaciju

by | July 3, 2023
Pre i posle: Kuhinje koje su doživele neverovatnu transformaciju

Kuhinja je zaista opravdala svoju reputaciju srca doma i postala mesto za kvalitetno porodično vreme. U nekim slučajevima, ovi prostori su čak privremeno postali kancelarije i učionice.

Pre i posle: Neverovatan preobražaj kuhinje

Nije iznenađenje što su dizajneri i izvođači radova doživeli ogroman porast zahteva za renoviranje kuhinja, dodajući elemente stila i funkcionalnosti ovom važnom prostoru. Ako ste među mnogima koji žele da osveže svoj prostor, inspirišite se ovim neverovatnim pre i posle slikama. Sledi naših 10 favorita:

Male promene prave veliku razliku

Renoviranje kuhinje pokazuje koliko male promene mogu da donesu veliku razliku. Kada su vlasnici kuće dobili preskupu ponudu za renoviranje zastarele kuhinje, sami su preuzeli stvar u svoje ruke. Farbanje, promena frontova i osvetljenja je učinila ovu kuhinju sasvim drugačijom.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre i posle: Sasvim elegantno

Ovo bajkovito renoviranje kuhinje je remek-delo otvorenog koncepta. Iako je ova kuća iz 1950-ih imala potpuno belu kuhinju, ona je bila daleko od onih koje danas poznajemo. Vlasnici su je otvorili prema dnevnoj sobi, instalirali nove kabinete i aparate, i umesto tradicionalnih gornjih ormarića, odabrali otvorene police.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Malo osveženje!

Ova veoma mala kuhinja je bila ispunjena gornjim i donjim elementima sa izbledelom završnom obradom koja nije izgledala loše, ali nije bila ni sveža. Novi sloj farbe, minijaturni podlošci od metro pločica i dugačke otvorene police su bile upravo ono što je ova kuhinja trebala da izgleda veće, svetlije i sveukupno bolje.

Članak se nastavlja posle reklama

Nova, funkcionalnija kuhinja

Ovo osveženje kuhinje pruža osećaj svežine i pretvara skeptike u ljubitelje otvorenih polica. Ova nekada uska, tamna i zastarela kuhinja je imala mnogo problema – nedovoljno mesta za aparate, nedovoljno prostora za odlaganje i raspored koji jednostavno nije funkcionisao. Potpuna rekonstrukcija, koja je dodala koristan prostor i uključila sofisticirane dizajnerske elemente, kao što su podovi sa izgledom drvene lamelirane obloge u modernoj sivoj boji i veliki ugrađeni aspirator, bila je upravo ono što je prostoru bilo potrebno.

Članak se nastavlja posle reklama

U skladu sa trendovima

Male promene pretvaraju tamnu kuhinju iz 90-ih u boho oazu. Nikada ne biste verovali da nekoliko jednostavnih zamena – farba, pločice, okovi i dekorativni predmeti – mogu transformisati tako izražajnu kuhinju iz 90-ih u boho raj.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove impresivne pre i posle slike renoviranih kuhinja pružaju inspiraciju i pokazuju koliko male promene mogu da naprave veliku razliku. Bez obzira na budžet ili stil, osvežavanje kuhinje može doneti osveženje celoj kući i pružiti prijatno iskustvo boravka u ovom važnom prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Explora_2005/gettyimages