Police za kuhinju: Kako ih učiniti praktičnim i modernim?

by | March 3, 2023
Police za kuhinju

Jedan od najjednostavnijih ali i najefikasnijih načina da učinite vašu kuhinju urednom i autentičnom je da postavite zanimljive police za kuhinju.

Police za kuhinju: Kako ih učiniti praktičnim i modernim?

Ako ste zaljubljeni u svoju kolekciju posuđa ili ste strastveni kuvar koji uživa da vam sastojci budu na dohvat ruke, ukrašavanje zidne police u kuhinji uneće radost u vašu kuhinju.

Otvorene police za kuhinju

Važno je da vam je sve lako dostupno kada vam zatreba. Grupa jednostavnih polica odlično izgleda u kuhinji sa zatvorenim ormarićima. Ipak trendovi za kuhinje 2023. godine sugerišu otvorenost jer je privlačna i izaziva pažnju, a istovremeno pomaže da radne ploče budu čiste. Što se tiče visine, montirajte otvorene police neposredno iznad nivoa očiju. Tako će vam začini i posuđe biti na dohvat ruke. Ako želite da u vašu kuhinju unesete malo raskoši, posložite kolekciju vašeg prelepog porcelana, stavite na policu saksiju sa svežim biljem i ugradite mala umetnička dela duž otvorene police.

Kućni bar na kuhinjskoj polici

Evo ideje ako imate kolekciju pića i uživate u druženju sa prijateljima uz koktele i vino! Vrlo je jednostavno, što je savršeno ako ste ograničeni u prostoru. Postavite police tako da jedna polica bude za piće, a druga za vinske čaše i čaše za koktele. Držite policu sa alkoholom visoko i dalje od dece. Ukrasite je biljakama, neonskim natpisom ili omiljenim posterom.

 Ugradne zidne police za kuhinju

Otvorene police mogu biti vrlo praktične i estetski uređene, posebno ako ih postavite u zidnu nišu. Zidna niša je nešto o čemu često ne razmišljate dok ih nemate! Ponekad mogu biti frustrirajuće i teško ih je ukrasiti. Ali ako je imate u kuhinji, jednostavno postavite policu i posložite svoje posuđe ili posude sa brašnom, testeninom i slično.

S obzirom da imati otvorene police u kuhinji znači da bi one trebale biti uredne, ovo može biti mali izazov ali i prekretnica koja će vam pomoći da kuhinjski pribor i začine uvek stavljate na svoje mesto.


Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus