Najlepše kuhinje u 2023. godini prema američkim dizajnerima

by | December 4, 2023
Najlepše kuhinje u 2023. godini prema američkim dizajnerima

Ako razmišljate o renoviranju ili uređenju kuhinje, inspirišite se najpopularnijim kuhinjskim dizajnima na platformi Houzz u 2023. godini.

Najlepše kuhinje u 2023. godini: Pronađite inspiraciju

Ovaj pregled donosi deset najčuvanijih fotografija kuhinja koje su obuhvatile ideje za ostrva, boje, završne obrade ormana, podove, pločice i još mnogo toga.

Luksuz na obali jezera

Dizajner: Christina Kolb, Kowalske Kitchen & Bath

Ovaj svetli i prostrani prostor u Oconomowoc, Wisconsin, predstavlja najčuvaniju fotografiju kuhinje u 2023. godini. Veliko mornarsko plavo ostrvo pruža sedište za šest osoba, stvarajući priobalni izgled koji se savršeno uklapa u kuću pored jezera. Detalji uključuju i radnu površinu od bukovine za pripremu hrane na suprotnom kraju ostrva, kao i pločice sa šahovskim uzorkom koje dodaju dozu elegancije.

Photo by Bynn Esmond Designs

Podizanje nivoa

Dizajner: Bynn Esmond Designs, Los Gatos, California

Neutralna pozadina ističe umetničko ostrvo sa bar pultom napravljenim od tamnog crveno-smeđeg wenge drveta. Pored estetskog izgleda, ovo ostrvo takođe nudi dodatne radne površine i prostor za druženje, čineći ga središnjim mestom okupljanja.

Privlači svu pažnju

Dizajneri: Kimberly Scanlon i Julie Tuerk, Vela, Eagan, Minnesota

Veliko ostrvo sa spektakularnim Midnight Fusion quartzite radnom pločom i detaljima poput ravno rezanog belog hrasta postavlja se kao središnji deo ove kuhinje. Ovde se posebna pažnja posvećuje detaljima, poput podova od drveta koji prate boju hrasta na ostrvu, stvarajući harmoničan i sofisticiran ambijent.

Photo by Vela Interior Design

San o Kaliforniji

Dizajner: Madison Bettis, Madison Taylor, Coto de Caza, California

Drveni podovi i baza ostrva od drveta dodaju toplinu dominantno belim završnim obradama u ovoj kuhinji. Pored toga, dobro razmišljena organizacija prostora ostrva, sa odlaganjem sa obe strane i smeštajem mikrotalasne pećnice, čini ovu kuhinju funkcionalnom za porodične potrebe.

Photo by Madison Taylor Co.

Prostrano i otvoreno

Pomoću Modern Mountain Cabinetry, ova kuhinja u Granite Bay, California, transformiše se u veliki, otvoreni prostor sa impozantnim ostrvom. Sa prostorom za sedenje s obe strane, ovo ostrvo postaje središnje mesto za porodična okupljanja, dok tamni tonovi drva na ostrvu koordiniraju s rustičnim metalnim aspiratorom, pružajući topao i prijatan izgled.

Photo by User

Najlepše kuhinje u 2023. godini: Savremeno i opušteno

Tina Ramchandani Creative, New York

Tanke Shaker-style ormari bez ručica i ostrvo sa radnom pločom bez ivica stvaraju jednostavan, savremen izgled sa toplinom. Dodatak mermernih pločica za zidove u veličini podseća na klasičan izgled, dok čisti linije čine ovu kuhinju elegantnom i udobnom.

Photo by Tina Ramchandani Creative

Ukusni dodiri

TriVistaUSA Design + Build, Washington, D.C.

Trešnja kao osnova ostrva i detalj na aspiratoru dodaju suptilni, ali efektan kontrast ovom uglavnom belom prostoru. Uz dodatak belih pločica u ribljoj kosti koje prate zidove i radne površine, ova kuhinja postiže harmoničan balans između tradicionalnog i savremenog stila.

Photo by TriVistaUSA Design + Build

Uređen prostor

Plain & Posh, Chicago

Sivo-plavo ostrvo dodaje stil i sedište sa tri strane, dok mozaik pločice na zidu privlače pažnju prema šporetu. Antikni detalji poput ogledala na vratima ormara dodaju sofisticiranu notu, čineći ovu kuhinju prostorom koji se ističe po svojoj jedinstvenosti.

Photo by Plain & Posh

Toplo i udobno

Robson Homes, San Jose, California

Prostrano ostrvo i topla kuhinja sa detaljima poput drveta, herringbone podova i belih pločica stvaraju savremeni, ali uglađeni izgled. Sa staklenim vratima koja vode ka bašti, ova kuhinja stvara harmoničan spoj između unutrašnjosti i eksterijera.

Photo by Agnieszka Jakubowicz PHOTOGRAPHY

Impozantno kuhinjsko ostrvo

Homewardesign i Harper & Co., Mapleton, Utah

Klasični, ali opušteni stil ove kuhinje je postignut korišćenjem dva ostrva sa radnim pločama od mesarskog bloka, prilagođenim podnim oblogama od hrastovine i crnim bazama. Ovde se posebna pažnja posvećuje toplini, kako putem materijala kao što je beli hrast, tako i boje, uz crne detalje koji dodaju sofisticiranu notu.

Photo by Harper & Company, Inc.

 


Borjana Božić

Alexander Nevmerzhitsky/gettyimages