Kuhinja: detalji u trendu

by | February 6, 2017

Za mnoge od nas, kuhinja je najvažnija prostorija u kući; to je mesto gde jedemo, opuštamo se od napornog radnog dana, pravimo planove … Trendovi predviđeni za 2017. godinu učiniće da vam vreme koje provodite u kuhinji bude još prijatnije.

Sve je crno: Crna boja je uvek bila odraz sofisticiranosti, ali ove godine unosi nove momente u kuhinju. Predlog je da se tamne nijanse nađu kako na podu i pločicama, tako i na ormarićima i aparaturi.


Prikladno skladištenje namirnica: Pregledan i dobro organizovan raspored namirnica san je svakog entuzijaste koji mašta o savršenom domu. Pregrade smeštene u fioke zanimljivo su i praktično rešenje.

Nekoliko nijansi sive boje: Elegantna neutralnost ove boje poboljšaće estetiku kuhinje.

Zelena boja: Ove sezone, zelena boja unosi dinamiku u kuhinju. Dovoljno je ubaciti set stolica u zelenoj boji da bi se dobio impresivan utisak.


“Tiha” tehnika: Male kućne aparate smestite u kuhinjske elemente. Prostor će na prvi pogled delovati uredno i čisto.

Minimalizam: Kad smo već kod čistoće i urednosti, minimalistički trend je pravi izbor za kuhinju. Sakrijte svoje aparate, uklonite nered, dodajte malo biljaka i – uživajte.

Miks stilova: Spoj zlata, mesinga i srebra je jednostavan način da napravite estetske nivoe i dodate dubinu vašem dizajnu.

Otvoreni plakari: Ako nemate dovoljno prostora za odlaganje stvari, ovo je pravo rešenje. Police se lako montiraju, praktične su, automatski povećaju količinu prostora za skladištenje, a na vama je samo da vodite računa da uvek budu uredne kako bi se sprečio vizuelni haos.

Prirodni materijali: Ranije rezervisani za rustikalne prostorije, retro momenti u dizajnu kuhinje su jedan od elemenata ovogodišnjeg trenda. Oplemeniće prostoriju i dati joj poseban šarm.

“Razigrani” podovi: Ukoliko se opredelite za “išaran” pod, neka kuhinjski elementi budu u neutralnoj boji.

Brit+Co