Kompaktna kuhinja-ostrvo funkcionalnog dizajna

by | December 12, 2014
Kompaktna kuhinja

Najveći problem u kuhinji je nedostatak prostora. Ništa nije tako neprivlačno kao malena kuhinja u kojoj ne možete da se okrenete. Da bismo rešili taj problem, obično pribegavamo raznim kompromisima. Međutim, sada postoji jedan sasvim drugačiji način za uštedu prostora u kuhinji – predstavljamo vam novu kuhinju-ostrvo.

Kompaktna kuhinja za uštedu prostora Kompaktna kuhinja sa frižiderom

Ovu „kulu“ dizajnirao je Massimo Facchinetti, i ona sadrži sve potrebne kuhinjske uređaje i opremu, koji su uklopljeni u kompaktnu strukturu jednostavnog i funkcionalnog dizajna. To je jednodelna kuhinja predviđena za aktivnu upotrebu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja sadrži sisteme za uštedu energije, a sve električne uređaje pokreće energija koju proizvode solarni paneli. Na jednoj strani kuhinjske jedinice nalazi se mala, vertikalno postavljena bašta u kojoj možete gajiti npr. začinske  biljke.

Kompaktna kuhinja sa mikrotalasnom Kompaktna kuhinja sa baštom za bilje

Voda u sudoperu se prvo filtrira pa tek onda koristi u mašini za pranje posuđa. Nakon toga ponovo se filtrira, pa potom upotrebljava za zalivanje bašte. Izvlačiva slavina nestaje u sudoperu kada se ne koristi.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja je veoma jednostavnog dizajna; sadrži ogroman frižider, integrisani sistem za kuvanje, kao i sistem za pranje i ispiranje posuđa.

Kompaktna kuhinja sa sudoperom Kompaktna kuhinja sa aspiratorom

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe sadrži mikrotalasnu pećnicu i aspirator koji se uključuje po potrebi, kao i veliki skladišni prostor integrisan u donjem delu kuhinje-ostrva.

Vertikalno postavljena i pametno osmišljena, ova kompaktna kuhinja predstavlja odličan način za uštedu prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: homedit.com