Grundig predstavio prvi frižider od karbonskih vlakana

by | May 5, 2016

Na najprestižnijem sajmu međunarodnog dizajna Eurocucina, nedavno održanom u Milanu, premijum brend Grundig predstavio je novu liniju ugradnih kućnih aparata napravljenih od karbonskih vlakana, kao i pametne uređaje i tehnologiju za virtuelno iskustvo korisnika (VUX). Pomoću VUX tehnologije, kuhinjska radna ploča transformiše se u kontrolnu tablu – putem projektora u aspiratoru, iz jednog centralnog dela upravljate svim kuhinjskim aparatima koji su povezani na Wi-Fi mrežu.

eurocucina 4
Pored toga, ovaj brend predstavio je i novine u svim ostalim kategorijama – ekološku mašinu za pranje sudova koja koristi samo 5,5 litara vode za jedno pranje, pametne mašine za pranje veša koje pomoću MultiSense tehnologije prepoznaju tkanine i fleke i pametno određuju koji program je najpogodniji, kao i rerne sa Multi-Taste tehnologijom koja kroz dodatne rupe u unutrašnjosti rerne ravnomerno raspoređuje vruć vazduh i olakšava pripremu jela.
Uveliko popularna u vazduhoplovnoj i građevinskoj industriji, kao i moto-sportu, karbonska vlakna imaju visoku hemijsku otpornost, čvrstinu i nisko termičko rastezanje. “Grundig neumorno istražuje upotrebu različitih materijala. Ovde smo pokazali kako se karbonska vlakna mogu upotrebiti u proizvodnji kućnih aparata, i to pomoću našeg novog kombinovanog frižidera čija su vrata napravljena od ovih vlakana. Ovaj zadivljujući, izuzetno snažan materijal obezbeđuje da proizvod bude veoma dugotrajan i da istovremeno ima elegantan, moderan dizajn i teksturu – što je oličenje Grundiga“, rekao je Hakan Bulgurlu, generalni direktor Arčelika, čiji je Grundig deo.