Uređenje malog dvorišta: Pretvorite ga u pravu oazu mira

by | May 1, 2023
Uređenje malog dvorišta

Kreirajte sopstveni kutak za opuštanje na otvorenom tokom sunčanih prolećnih i letnjih dana. Otkrivamo vam trikove za uređenje malog dvorišta.

Uređenje malog dvorišta: Pretvorite ga u pravu oazu mira

Tropsko okruženje

Ne morate biti na egzotičnoj lokaciji da biste se tako osećali. Rezultat će biti umirujuće okruženje nalik džungli da mnogo hlada i privatnosti. Za najbolji efekat potražite bambus ili paprati koji će doprineti tropskom ambijentu.

Članak se nastavlja posle reklama

Prigušeno osvetljenje

Pažljivo birajte i postavljajte osvetljenje jer može drastično da poboljša ukupan izgled vašeg dvorišta. Dobar odabir stvara prijatnu i opuštajuću atmosferu u kojoj ćete uživati. Obično su topla svetla najbolji izbor jer u večernjim satima opuštaju i imaju neku posebnu čar. LED sijalice na stepeništu ili balkonu su takođe još jedna opcija koja nudi nežno i romantično osvetljenje.

Kutak za opuštanje

S obzirom da ćete ovde provoditi većinu prolećnih i letnjih dana, neophodno je da vaše dvorište učinite što udobnijim. Zaboravite na jeftine plastične stolice koje izgledaju vrlo neukusno i van su svakog stila. Bilo bi dobro da postavite baštenski nameštaj u drvenim tonovima sa mekanim dekorativnim jastučićima koji će dobrineti osećaju komfora.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne zaboravite i na sav prateći nameštaj koji će opuštanje dovesti do visine zadatka. Uz ležaljku ili sofu postavite stočić za osveženje i knjigu.

Članak se nastavlja posle reklama

Više nivoa

Ako planirate potpunu transformaciju dvorišta, posebno ako se nalazi na kosom terenu, možete razmisliti o uključivanju različitih nivoa. To je odličan način da efikasno zonirate prostor i vizuelno ga uvećate.

Članak se nastavlja posle reklama

Na uzvišenje možete postaviti kutak za opuštanje ili mesto za roštiljanje, a na ovaj način ćete dodatno oplemeniti vaše dvorište na atraktivan način.

Kabina

Privatnost je važna kada je u pitanju stvaranje opuštajućeg prostora na otvorenom, posebno ako imate komšije u blizini. Postoji mnogo ideja za privatnost u vrtu koje možete izabrati, uključujući dizajn sopstvene kabine koju možete ulepšati cvećem i nameštajem za opuštanje. Postavite rešetkaste drvene panele da i dalje može uživati u pogledu dok se opuštate u miru.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Тодорчук Екатерина/GettyImagesPlus