Slatke „uradi sam“ mini-bašte

by | October 3, 2013
Puževe kućice

Sveže biljke i cveće uvek ulepšavaju dom, a naročito baštu u dvorištu. Međutim, ne brinite ako nemate dovoljno prostora za pravu baštu ili vremena za brigu o njoj, jer uvek postoje manje verzije. Verujemo da će vas ove „mini-bašte“ oduševiti, jer su slatke i ne zahtevaju previše prostora i truda.

Puževa kućica

Od puževe kućice, na primer, možete napraviti baštu. Potrebno vam je nekoliko sadnica sa korenom, nekoliko čistih ljuštura različitih veličina i malo zemlje.

Članak se nastavlja posle reklama

Sipajte zemlju u ljušture i zasadite biljku. Ovo je lak način da vaša mini-bašta izgleda divno. Držite kućice blizu izvora svetlosti i zalivajte ih svake nedelje.

Plutani čepovi

Iskoristite stare plutane čepove. Sa zadnje strane montirajte magnete, tako da vaše mini-bašte možete postaviti na metalne površine, na primer, na frižider.

Članak se nastavlja posle reklama

Zalivajte ih svake nedelje i obezbedite dovoljno svetlosti. Kada biljke počnu da venu, zamenite ih drugima ili dodajte svežu zemlju.

Šoljice

Članak se nastavlja posle reklama

Od starih šoljica za kafu takođe možete napraviti mini-bašte. Vintidž šoljice će pri tome delovati naročito šarmantno. Sipajte malo zemlje u svaku šolju i zasadite biljku po izboru. Ova baštica uneće proleće i svežinu u vaš dom gde god da je postavite.

Sijalica

Članak se nastavlja posle reklama

Evo dobre ideje za ljubitelje neuobičajenih stvari: mini-bašta od električne sijalice.  Kao što vidite, potrebno je očistiti sijalicu od vlakana, dodati malo zemlje i posaditi biljčicu.

Postupak je veoma jednostavan, a rezultat izuzetno zanimljiv.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  homedit.com