Savršena temperatura u kupatilu i uvek suvi peškiri

by | November 30, 2021

Sušači su izuzetno su praktični i multifunkcionalni proizvodi koji, zahvaljujući svojoj konstrukciji, istovremeno zagrevaju kupatilo, ali i suše peškire.

Montecarlo

Pri sanaciji sistema grejanja u kupatilu svakako treba obratiti posebnu pažnju na radijatore kako bi se osigurala prijatna temperatura, sigurnost i udobnost. Novi radijatori mnogo su praktičniji od njihovih glomaznih prethodnika, štede energiju, a pritom i lepo izgledaju.

Brem

Kad je reč o njihovoj montaži, ne treba da brinete – specijalizovani proizvođači nude dobro osmišljena rešenja koja će vas poštedeti bušenja, lemljenja i sličnih muka. Stari radijatori se jednostavno isprazne i odvoje od zida uklanjanjem vijaka, zatim se novi vijcima pričvrste za zid, napune vodom i – gotovo! U nekim slučajevima moguća je ugradnja novih radijatora i bez pražnjenja. Osim toga, moguća je i popravka i sanacija manjih oštećenja u cevima bez bušenja. U tom slučaju, u cevi ili kotao centralnog grejanja uvodi se sredstvo za zaptivanje koje zatvara propusna, odnosno korodirana mesta. Za više informacija o ovom postupku najbolje bi bilo da se posavetujete sa stručnjakom.

Cordivari

 

Lep oblik

 

Proizvođači grejnih tela odavno su otkrili da radijatori mogu da imaju i zanimljiv dizajn te se upravo za kupatilo nudi veliki izbor oblika i boja. Posebno su praktični radijatori za sušenje na čijim cevima možete brzo osušiti svoje peškire. To je poseban benefit tokom zimskih meseci kada vas nakon tuširanja ili kupke čekaju prijatno ugrejani peškiri nadohvat ruke.

Cordivari

Savršena temperatura prostorije

 

Kupatilo je posebno osetljivo podrućje što se tiče temperature te se zato preporučuje ugradnja električnog termostata, koji će se nezavisno od temperature u ostatku stana automatski, bez ručnog podešavanja, pobrinuti za prijatnu temperaturu u kupatilu.

Kod novih radijatora isplati se ugradnja termostatskih ventila koji se mogu namestiti unapred, te ugradnja sistema za blokadu povratnog toka vode. Razlika u ceni je zanemarljiva, a korist velika.

Pri zameni radijatora možete iskoristiti priliku i izolovati udubljenja u zidu, pri čemu se izolacija isplati samo kod debljine od minimalno tri centimetra.

Tags: