Moderni dizajn bašte za aktivnu porodicu željnu zabave

by | February 5, 2014
Dizajn bašte za porodicu

Ova bašta dizajnirana je za mladu, aktivnu porodicu koja voli da se zabavlja a nema puno vremena da provede uređujući baštu. Dizajn bašte poveren je australijskom birou koji se bavi arhitekturom i pejzažnim uređenjem Ekersli baštenska arhitektura.

Bašta je praktično ugnežđena među postojeće drveće u dvorištu doma iz 1960tih koji stvara osnovnu strukturu za oblikovanje ovog vrta. 

Pejzažni arhitekti firme Ekersli baštenska arhitektura su želeli da bašta bude u centru pažnje. Kuća je zapravo platforma sa koje se posmatra bašta koja je u fokusu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajn bašte za porodicu slika2

Ogromni prozori na ovom domu otvaraju širok pogled na spoljnji svet, dok je pogled na baštu iz kuće omogućen iz pažljivo uokvirenih prozora sa strane objekta. U okviru ove minimalističke ali udobne bašte nalazi se i mali bazen za decu.

Dizajn bašte za porodicu slika3 Dizajn bašte za porodicu slika4

Članak se nastavlja posle reklama

Izbor materijala u skladu je sa neutralnim materijalima na objektu kuće, vremenu izloženom drvetu i sivoj nijansi šljunka koji je korišćen kao agregat prilikom izlivanja zidova od betona.

Dizajn bašte za porodicu slika5

Članak se nastavlja posle reklama

Nameštaj koji je korišćen napolju izabran je kako bi pokazao kako ova porodica voli moderan i minimalistički dizajn enterijera.

Izvor: digsdigs.com

Članak se nastavlja posle reklama