Uređenje prostora za uživanje i opuštanje u domu donosi novu energiju ukućanima i gostima

by | July 29, 2021

 

Prilikom uređenja doma posebno je važno urediti kutak koji će služiti za svakodnevno uživanje i opuštanje, a ujedno i privući pogled svakoga ko poseti vaš dom. To može biti kutak za odmor uz dobru knjigu ili omiljeno mesto za ispijanje kafe u slobodno vreme, a poželjno je i dodatno ga obogatiti dekoracijom. Najvažnije je da njegov centralni element bude upadljiv na prvi pogled, poput fotelje ZURICH koja je idealna za ovu namenu.

Ono što je važno jeste da prvo odredite deo prostora koji želite da naglasite, a fokusna tačka može biti arhitektonska ili dekorativna. Ako govorimo o prostoru za odmor, to mogu biti određeni komadi nameštaja, kamini, prozori, veliki umetnički predmeti, ogledala.

 

Sjajni komadi za upečatljiv kutak u domu, koje dizajneri enterijera posebno preporučuju, jer su dekorativni, a istovremeno praktični i mogu poslužiti za odlaganje stvari, jesu vitrine, poput vitrine NOTE NTEV721L ili vitrine PROWANSJA W2D sa komodom PROWANSJA K4S, koje odlikuje šarmantan i topao retro stil.

Kod dekoracije enterijera posebno je važno akcentovati ambijent, a najbolji izbor su fotografije, slike, kutije, ukrasne figure ili cveće.

 

Prostoru će sjajan efekat dati zid sa tapetom, na koji možete okačiti veliko okruglo ogledalo, a ispred možete postaviti fotelju, poput fotelje LISA u bež štofu. Sjajan dodatak ovom ambijentu biće i klub sto, a odličan izbor je klub sto BJ-2604, sa staklenom pločom koja doprinosi transparentnosti i eleganciji, dok metalna konstrukcija daje estetski doprinos modernom dizajnu. Preporučuje se bar jedna kontrastna boja uvedena kroz dekoraciju, u vidu tepiha, cveća ili dekorativnih jastuka.

Osvetljenost prostora je takođe veoma bitna i utiče na unapređenje dizajna i isticanje njegovih detalja. Prozori su svakako jedna od tačaka fokusa, a preporučuje se balansiranje prozora sa još nekim dekorom koji takođe akcentuje prostor. Detalji poput lampe, taburea, police, kao što je otvorena polica MAURO (MXXR221), ili trpezarijske stolice PS-802 od plastike, samo će doprineti estetici ovog prijatnog kutka.

Prostor će učiniti atraktivnim i veće drvo u saksiji ili kolekcija manjih biljaka, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da u ovakvom kutku sa zelenilom, pravi balans uspostavite kombinacijom žičanih detalja i svedenog nameštaja, poput baštenske stolice SUNRISE, koja je autentičan detalj kome se svi raduju.

Verujemo da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za neku od preporuka za uređenje vašeg enterijera, jer će kutak za uživanje i opuštanje u domu, pored estetskog efekta, probuditi i novu energiju u vašem prostoru, a sigurno će se dopasti i svim vašim gostima.