Sveži zeleni tonovi u vašoj dnevnoj sobi

by | November 9, 2013
Zeleni tonovi u dnevnoj sobi

Dnevni boravak je obično najveća prostorija u kući, prostor u koji primamo goste i provodimo najviše vremena u toku dana. Zato je dobra ideja da dnevna soba odiše atmosferom svežine i čistote, a to se najlakše postiže pomoću zelene boje i detalja u toj nijansi.

Ako je vaša dnevna soba spojena sa kuhinjom, zelena je odličan izbor jer stvara vizuelni utisak razdvojenosti dva prostora.

U tom slučaju preporučujemo da kuhinjski dekor bude jednostavnih, neutralnih tonova.

Zeleni zidovi Zeleni zidovi slika2

Na ovaj način dnevni boravak će se isticati koloritom, ali ipak pazite da ne preterate.

Zidove možete obojiti nijansama nežno zelene ili oni čak mogu biti beli, a nameštaj i dekorativni elementi u zelenim tonovima.

Zelen nameštaj Zeleni tonovi u enterijeru

Stolice, lampe, jastuci i slični detalji, ukoliko su naglašeni, mogu uneti živost u prostor.

Dizajn dnevne sobe kojim dominiraju zeleni tonovi deluje veoma sveže i izuzetno je moderan u poslednje vreme.

Kontrast sa narandžastom, bež, braon

Postoji mnogo nijansi zelene koje uspešno možete primeniti u dnevnom boravku, a jedna od takvih je nijansa limete. Ona je živa, sveža i snažna, ali ipak budite oprezni kada je koristite.

Ako želite enterijer nešto modernijeg dizajna, fokusirajte se na nameštaj i birajte velike dekorativne detalje – jarkozelene boje u ovom slučaju.

Zeleni detalji Zelena sofa

Naravno, zelena dnevna soba ne mora po svaku cenu izgledati ekskluzivno. Možete stvoriti prelep kontrast kombinujući boje poput narandžaste, bež, braon, žute, tako što će u tim nijansama biti jastuci, zavese, zidovi i slični dekorativni elementi.

Izvor: homedit.com