Novo upečatljivo lice vaše dnevne sobe

by | October 23, 2013

Da bi vaš dom dobio novi karakter, nema potrebe da preuređujete celu kuću ili stan. Dovoljno je da to učinite samo sa dnevnom sobom. Pored toga što ćete znatno uštedeti, novo lice ove ključne prostorije svakog doma izmeniće karakter vašeg celokupnog životnog prostora.

Predstavljamo vam nekoliko inspirativnih ideja kako da promenite karakter vašeg dnevnog boravka.

Orijentalni stil

Uredivši dnevni boravak u orijentalnom stilu, iskazaćete poštovanje prema kulturi staroj više hiljada godina. Vaša dnevna soba dobiće toplinu zahvaljujući niskim sofama, brojnim jastucima, bogatim bojama i arhitektonskim detaljima poput ovih na dovratku.

Marokanski stil se, na primer, odlikuje bogatim nijansama žute i tirkizne, ali budite umereni pri njihovoj upotrebi.

Orijentalni stil

Smele boje

Jednostavnost i primena monohromatskih boja neke su od savremenih tendencija u uređenju enterijera. Pokušajte da pomešate modernu belu kao osnovnu boju sa smelim tonovima i rezultat će biti spektakularan. Upotrebite najviše dve nijanse i podelite prostor na „kolorne zone“.

Smele boje

Nameštaj i detalji velikih dimenzija

Nove blistave boje, udoban nameštaj, efektan komplet za sedenje i detalji poput ovih velikih visećih svetiljki mogu sasvim promeniti enterijer vaše tradicionalne dnevne sobe.

Nameštaj i detalji velikih dimenzija

Blistave nijanse

Ovo je interesantno rešenje za sve srećnike čiji se domovi odlikuju visokim tavanicama i velikim prozorima.

Za nov, razigran dizajn u vašem dnevnom boravku koristite blistave, jarke boje koje će sasvim sigurno oživeti prostor, a pravi recept za uspeh predstavlja kombinacija živahnih boja i obilja prirodne svetlosti.

Ošamućujuće blistave boje

Geometrijski detalji

Pravilni oblici su osnova jednostavnog dizajna i to treba da bude polazna tačka za sve one koji u svojoj dnevnoj sobi žele da primene geometrijske linije. Za to je potreban samo jedan zid ili elemenat koji će „nositi“ ovaj motiv zbog njegove oštre prirode.

Ako se sve pravilno uklopi, kao u ovom primeru sa jednostavnim sofama i foteljama ravnih linija i osnovnih geometrijskih formi, aerodinamički izgled prostorije je zagarantovan.

Geometrijski detalji

Pruge

Prugaste tapete oduvek su bile odlika smelih enterijera. Možete se ugledati na primer sa slike, a ako ste još smeliji zalepite tapete sa horizontalnim prugama koje će se sjajno uklopiti u dekor retro stila. Nameštaj pri tome treba da bude naglašen obiljem prirodne svetlosti.

Pruge sa stavom

Izvor: homedit.com