Neka praznična čarolija zablista u vašem domu

by | December 27, 2021

Novogodišnji praznici skoro da ne mogu da se zamisle bez prazničnog dekorisanja u našim stanovima, kućama i dvorištima. Pored toga što vreme praznika samo po sebi unosi radost u svaki dom, praznično dekorisanje je ono što, sasvim sigurno, u velikoj meri doprinosi dobrom raspoloženju. Važno je samo da pronađete inspiraciju i da dopustite vašoj kreativnosti da zablista u punom sjaju. Pažljivo odabrani detalji  izuzetno doprinose prazničnoj atmosferi i pokretanju čarolije.

Kombinacija bele i metalik novogodišnje dekoracije izgleda magično, posebno u belim enterijerima.

Belo staklo sistema elemenata MOLISE daje odličnu podlogu za snežni doživljaj, a zbog kombinacije sa artisan hrastom deluje ušuškanije i udobnije. Bogatstvu i slojevitosti enterijera doprineće kombinacija različitih materijala u ambijentu. Možete kombinovati drvo u vidu komada nameštaja, tkaninu i plastične ili kristalne dekorativne ukrase na jelci.

Svaku prazničnu trpezu učinićete još svečanijom postavljanjem nadstolnjaka, a NG nadstolnjak 32×150 možete kao dekoraciju staviti i na klub sto MOLISE, u okviru dnevnog boravka.

Novogodišnje zelenilo nezaobilazno je u prazničnoj dekoraciji. Ključni detalj svakako je velika novogodišnja jelka, a jelka u saksiji u dimenziji 60 cm praktičan je dodatak za svaki ambijent. Elementi zelenila, poput venčića i girlande, idealni su za ukrašavanje ulaznih vrata, stepeništa… Možete ih dopuniti novogodišnjim ukrasima i rasvetom i postići još lepši efekat.

Uz bele novogodišnje ukrase, sjajno se slaže kombinacija zlatne i srebrne. Listopadne biljke ne pripadaju novogodišnjoj dekoraciji, pa vaze za cveće mogu krasiti metalik novogodišnji listovi koji će biti pravi šik detalj. Koristite i srebrne i zlatne svećnjake i fenjere. Metalik izgleda predivno i dodaje sjaj belom dekoru.

Kombinacija crvene i zlatne tradicionalna je novogodišnja dekoracija, a uz par korisnih saveta može izgledati šik i savremeno. Ove boje simbol su prazničnih momenata i ugodnih porodičnih večeri i doprinose osećaju topline u domu. Sistem elemenata GENETIC, koji čine spoj dekora sonoma hrasta i bež frontova u sjaju, daje odličnu podlogu ovoj tradicionalnoj dekoraciji (VLOG).

Ispod jelke kao dekoraciju možete postaviti družinu koju čine nasmejani Deda Mraz, figure patuljka i irvasa. Oni će uneti dodatnu toplinu i probuditi divne emocije svaki put kada ih pogledate.

Dodatni detalji mogu biti minijaturno drveće, zatim girlande i već dekorisani novogodišnji venčići koji su savršeni akcenti za stolove, police za knjige i druge komade nameštaja gde vam se uklope.

Jednu policu u domu, po savetu dizajnera enterijera Forma Ideale, možete dekorisati sa više detalja različitih materijala, od metalnih do keramičkih, u  kombinaciji sa već ukrašenim srnama koje će ih grliti u topli zagrljaj. Fenjer je sjajna dekoracija, pored kog možete postaviti vama omiljenu novogodišnju keramičku figuru. Dok se vašim domom širi miris cimeta i pomorandže, ili kuvanog vina, neka vaš klub stočić krasi novogodišnji tanjir , u zlatnom dekoru, pun medenjaka, a upalite i novogodišnje sveće što će doprineti odsjaju zlatnih ukrasa po prostoriji.

Nadamo se da ste sada dodatno nadahnuti da ukrasite svoj dom novogodišnjom dekoracijom i pokrenete čaroliju. Ukoliko ste za to spremni, razmišljajte i van tradicionalnih okvira i dozvolite da dekoracija vašeg doma govori i o vašem ličnom stilu i karakteru. Najvažnije od svega je da se osećaj radosti i praznične topline usele u vaš dom i poklone vam osećaj bezbrižnosti.