Moderne male dnevne sobe: 7 FOTOGRAFIJA i ideja punih stila iz časopisa

by | June 5, 2024
Moderne male dnevne sobe: 7 FOTOGRAFIJA i ideja punih stila iz časopisa

Male dnevne sobe mogu delovati veće nego što jesu, zahvaljujući kreativnim idejama koje su primenjene u aktuelnom stilu, prilagođenom njihovim dimenzijama.

Moderne male dnevne sobe koje se mogu uklopiti u vaš dom

U ovom članku ćemo podeliti više od 5 primera dnevnih soba koje postižu moderan izgled iskorišćavanjem prostora i prilagođavanjem specifičnim karakteristikama mini soba. Uživajte u estetici ovih prostora dok vam razotkrivamo ideje koje možete primeniti u svom domu.

1. Raspored male dnevne sobe

Kada je u pitanju raspored malog prostora, preporučuje se da veći komadi nameštaja, poput sofe, budu postavljeni uz zidove. Ovo ostavlja centralni prostor slobodnim i prohodnim. Ako je potrebno razgraničiti stambeni prostor i postoji dovoljno mesta za dodatno sedište, možete dodati klupu, laganu fotelju ili drugu sofu. Lagani nameštaj, kao što su ležaljke ili lagane sofe, povećavaju osećaj prostranosti.

2. Svetla u izobilju: Bela je moderna

Svetlost je veoma važan element u ukrašavanju. U malim prostorima je posebno bitno favorizovati svetlost. Svetli tonovi, poput bele ili slonovače, idealni su za stvaranje osećaja svetlosti u maloj dnevnoj sobi. Oni se mogu kombinovati sa bilo kojom bojom i uvek izgledaju moderno.

3. Siva i crna su savršene u modernoj dnevnoj sobi

Iako su siva i crna jake boje, njihova intenzivnost može biti ublažena belom i svetlim drvetom. Ovo stvara uravnotežen prostor koji ne deluje mračno. Siva može biti rezervisana za sofu, a crna za kafu i bočne stolove.

4. Fotelje imaju svoje mesto unutar moderne male dnevne sobe

Postoje niske, lagane fotelje koje su idealne za malu dnevnu sobu. Da bi se uklopila fotelja, možda će biti potrebno izabrati kraću sofu, manji sto za kafu ili žrtvovati bočni sto. Dobro osmišljena dekoracija obezbediće da fotelja ne smeta drugim komadima nameštaja.

5. Staklena kućišta i otvori daju brojila

Razmislite o zameni ulaznih vrata otvorom ili uklanjanju pregrade i postavljanju staklenih panela. Ovo će vizuelno povećati prostor i omogućiti ulazak prirodne svetlosti. Uska crna profilisanost je trendovska i moderna opcija.

6. Teksturirani paneli u modernoj dnevnoj sobi: nijanse koje obogaćuju

Teksturne obloge su u modi i mogu se postaviti na zidove u neutralnim tonovima. Integrisani horizontalni kamin je odličan dodatak savremenom prostoru. Linearni i jednostavni dizajni belih klupa i drvenih ploča, kao i okrugli centralni stolovi, doprinose modernom izgledu.

7. Ulaz i izlaz rade u korist male sobe

Ako dnevna soba ima terasu ili baštu, integrisanje ovih spoljnih prostora je odlična ideja. To stvara osećaj otvorenosti i prostranosti. Dekorišite terasu tako da je korisna tokom cele godine i izbegavajte teške tekstile na prozorima, opredeljujući se za lagana rešenja.

Ove ideje mogu vam pomoći da vaša mala dnevna soba izgleda veća, svetlija i modernija, prilagođena vašem stilu i potrebama.

Borjana Božić

Richman21/gettyimages