Mala dnevna soba: Pet ideja za skladištenje

Donosimo vam pet ideja za skladištenje male dnevne sobe

by | July 28, 2023
Mala dnevna soba: Pet ideja za skladištenje

Donosimo vam pet ideja za skladištenje male dnevne sobe. Ne samo što će vam pomoći da uklonite nered, nego će ova centralna prostorija postati šik i elegantna. 

Dnevna soba je centralno mesto okupljanja u domu gde se opuštamo, zabavljamo i provodimo vreme sa prijateljima i porodicom. Da biste najbolje iskoristili ovaj prostor, ideje za skladištenje  moraju biti pametne i dobro osmišljene.

Pet ideja za skladištenje u maloj dnevnoj sobi

Kompaktna soba mora da obezbedi mesto za asortiman raznih predmeta. Postoji obimna lista stvari za koje treba napraviti mesto: knjige, ploče, ukrasni komadi i možda dečije igračke i još mnogo toga. Sve to treba da se skladišti bez stvaranja efekta pretrpanog prostora.

Bez obzira na to da li kreirate ugrađena rešenja ili imate samostojeće komade, da bismo vam pomogli u izboru, predstavljamo vam nekoliko najboljih ideja za skladištenje u maloj dnevnoj sobi. 

1. Kombinujte prostor za odlaganje i sedenje

Za mnoge, sofe u dnevnoj sobi zauzima većinu prostora. Kombinovanjem sofa za sedenje s inovativnim elementima za odlaganje možete kreirati praktične, višenamenske dizajne koji su savršeni za male dnevne sobe.

Na slici je privlačna sofa s prekrasnim drvenim okvirom u kojem se nalazi niz kutija  za odlaganje. Okvir takođe stvara platformu sličnu polici za izlaganje predmeta kao što su knjige, časopisi… Kauč postaje centralna karakteristika ovog prostora dnevne sobe, nudeći svestran dizajn s višestrukom upotrebom.

2. Savršena ideja za skladištenje od poda do plafona

Bilo da imate nišu ili ugradne ormare po meri za porodične sobe, sistema polica od poda do plafona može stvoriti praktičan prostor za skladištenje koji maksimizira prostor.

Bez obzira na to da li želite da koristite sisteme polica za izlaganje knjiga ili da koristite ormariće s vratima postoji niz opcija koje možete izabrati kako bi odgovarale vašem malom prostoru dnevne sobe.

3. Odredite zonu za skladištenje

Jednostavan, ali veoma efikasan ako želite da izvučete maksimum iz svoje male dnevne sobe, pametno određivanje zone u prostoru za odlaganje, kao i za sedenje. Na taj način možete postići efekat organizovane, moderne i prostrane sobe. 

Na ovoj fotografiji prostor za sedenje je odvojen. Dok prostor za skladištenje čine visoki regali i niski ormarići, stvarajući na taj način odvojene zone koja pametno obuhvata nepravilan oblik ove dnevne sobe.

4. Dobra ideja za skladištenje: Koristite boju

Ako želite da dodate element boje i umetničkog dizajna u vaš mali prostor dnevne sobe, a imate ograničene površine za umetnička dela i zidni dekor, odabirte obojene komade za skladištenje. To može doneti stil i praktičnost malom prostoru dnevne sobe.

5. Napravite elegantno skladište u niši

Niše od poda do plafona u ovoj maloj dnevnoj sobi su sjajno rešenji., Ovde su uske proporcije niša su donekle ublažene. Da je u pitanju regal, soba bi izgledala mnogo viša i samim tim uža.

Iznenadjujuće promene: Pogledajte kako ovih 6 dnevnih boravaka izgledaju pre i posle renoviranja

 

 

 

 


Dijana Škorić

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com