Kako da dnevna soba sa prozorima izgleda skupo?

by | August 19, 2023
dnevna soba sa prozorima

Da biste upotpunili kvalitetno vreme koje provodite u njoj, idealno bi bilo da vaša dnevna soba sa prozorima deluje skupoceno i sofisticirano.

Kako da dnevna soba sa prozorima izgleda skupo?

Neutralna paleta boja

Najlakši način da svojoj dnevnoj sobi dodate osećaj luskuza jeste da unesete neutralne boje. Ne bi trebalo podceniti moć neutralnih tonova jer zaista pružaju enterijeru eleganciju i skupocen izgled. Dekoracija bojama iz prirode dodaje nežan i umirujući dodir koji se može uklopiti u svako godišnje doba.

Ovaj izbor palete boja defintivno ne mora biti dosadan: možete da kreirate zanimljiv i uzbudljiv prostor tako što ćete koristiti različite tonove, kao što su bela i bež sa akcentnim detaljima u karamela i crnim nijansama.

Nameštaj po meri

Rešenja za uređenje dnevne sobe sa prozorima možda nije uvek moguće pronaći u salonima nameštaja. Ako vaš budžet to dozvoljava, potražite inspiraciju i uložite u nameštaj po meri i vašem ukusu.

Bez izuzetnog nameštaja, čak i najveća soba neće biti ništa više od obične prostorije. Prelepo izrađena i zamišljena stolarija može dodati dubinu prostoru. Takođe može da igra vitalnu ulogu u manipulisanju proporcijama.

Poenta nameštaja po meri je da je napravljena da odgovara vašim potrebama – i ničijim drugim. Konačno, možda bi bilo dobro preskočiti trenutne trendove u dizajnu enterijera. Uskoro bi vam mogli dosaditi, pa je idealno da se držite klasičnog dizajna koji možete oplemeniti aktuelnim elementima.

Dnevna soba sa prozorima: Tekstura

Ne treba potceniti moć i važnost upotrebe teksture u dizajnu enterijera. Dizajneri koriste teksturu u vidu tkanine, drveta i kamena koji dodaju vizuelni interes prostoru. Ako želite da dnevna soba izgleda skupo, onda je mešanje materijala i nanošenje slojeva ključ u uređenju.

Teksture pomažu da se prostor ne oseća ravnim ili jednodimenzionalnim. Dodir i udobnost su ključni senzorni pokretači. Kada ukrašavate belom i neutralnom bojom, ključno je dodati prirodne elemente i nagomilati teksturu. Meki tepih pod nogama ili providna zavesa na prozoru mogu zaista da transformišu sobu.

Minimalizam u dnevnoj sobi

U ovom užurbanom modernom svetu, imati mirno utočište nikada nije bilo važnije, pa nije ni čudo što se vlasnici kuća okreću principima minimalizma i stvaraju skromne prostore savršene za opuštanje.

Stvaranje jednostavnog prostora koji takođe odiše luksuznom udobnošću može biti težak balans za postizanje, ali uz pažljivo uređenje, to se može postići.

Ako želite minimalističku sunčanu sobu koja je i dalje topla, privlačna i luksuzna, onda zapamtite da je manje više kada je u pitanju dekor. Ključ uspeha je pronaći zajedničku ‘nit’ koja spaja prostoriju. Tonska šema boja i jednostavan nameštaj zaista vladaju minimalizmom.

Minimalizam u dnevnoj sobi: 5 najboljih saveta za sofisticirani ambijent


Miljana Momirović

Paul Bradbury/GettyImagesPlus