Luksuzna dnevna soba sa malim budžetom: 9 trikova za uređenje

by | February 13, 2023
Luksuzna dnevna soba sa malim budžetom

Neka vaš dom izgleda luksuzno bez velikog budžeta. Elegantna dnevna soba govori mnogo o vašem ukusu i stilu – evo trikova kako da je uredite.

Postavite veliku umetničku sliku na zid

Pružite svom prostoru “vau” efekat tako što ćete postaviti veliko umetničko delo na jedan od zidova vaše dnevne sobe. Slike uvek izazivaju najviše pažnje i prostoru daju veličanstveni utisak. Ukoliko imate ograničen budžet, obiđite lokalne salone nameštaja ili čak pijace gde možete pronaći zadivljujuće slike po razumnim cenama.

Neka vaš stil dnevne sobe bude minimalistički

Pretrpana dnevna soba sa previše detalja može izgledati neuredno i neorganizovano. Elegantna dnevna soba počiva na jednostavnosti i minimalizmu. Smanjite svoju kolekciju dekorativnih predmeta i zadržite samo komade koji imaju sentimentalnu vrednost. Pojednostavljeni prostor omogućiće preostalim elementima da zaista zablistaju.

Pažljivo birajte dekoraciju

Dekoracija pomaže da prostor izgleda luksuznije ali samo ukoliko ga pažljivo odaberete. Gde god da imate ravne površine kao što su stočići za kafu i police za knjige, postavite male figure, sveće, činije, knjige zanimljivih korica i slično.

Luksuzna dnevna soba sa malim budžetom: Neobični elementi

Sprečite da vaša soba postane more pravih linija uvođenjem elementa zanimljivog oblika ili jedinstvene figure. Stočić za kafu sa korenom drveta ili neobična fotelja će izgledati kao umetničko delo u vašoj dnevnoj sobi, dodajući neočekivanu i potpuno umetničku komponentu vašem enterijeru (čak i sa ograničenim budžetom).

Promenite osvetljenje

Jednostavna promena osvetljenja može totalno da promeni celokupni utisak vaše dnevne sobe, bez zamene nameštaja. Isprobajte različite abažure za lampe ili zamenite svoj luster, ili čak samo premestite izvore svetlosti da biste videli kakav efekat možete postići.

Luksuzna dnevna soba sa malim budžetom: Podni jastuci

Podni jastuci su brz način da unesete novu energiju u svoju dnevnu sobu, uz ograničeni budžet. Igrajte se bojama, teksturom i šarom, kao i postavljanjem. Umeju da dnevnoj sobi daju osećaj komfora, a neće prekoračiti vaš budžet.

Moderna francuska vrata

Francuska vrata mogu vizuelno otvoriti prostor, služiti kao prozori ili pregrada između prostorija. Postoji veliki izbor stilova, uključujući klizna vrata za uštedu prostora. Osim što pružaju osvetljenost prostoriji, sjajna su dekoracija.

Nameštaj po meri i vašim željama

Siguran način da se uverite da se delovi dnevne sobe uklapaju zajedno kao slagalica je da ga poručite i izradite po meri. Na primer, možete se igrati sa oblikom nameštaja ili teksturom i, bez sumnje, izazvaće veliku pažnju i divljenje.

Luksuzna dnevna soba sa malim budžetom: Zidne tapete i pločice

Još jedan način da dodate teksturu vašoj dnevnoj sobi su zidne ploče ili tapete sa uzorkom. Postoji toliko neverovatnih opcija, ali ako niste ljubitelj šara, možete napraviti pozadinu sa prelepom teksturom samo da dodate dubinu sobi.

Uz jednostavne trikove možete lako da preuredite dnevnu sobu u vaš mali luksuzni raj u kom ćete se osećati prijatno i rasterećeno.


Miljana Momirović

gamespirit/GettyImagesPlus