Kako dekorisati glavni zid dnevne sobe?

by | December 6, 2022
kako dekorisati glavni zid u dnevnoj sobi

Tražite ideje za dekoraciju zidova dnevne sobe kako biste osvežili svoj prostor? Ti prazni zidovi su ispunjeni mogućnostima – a nekoliko dodataka može učiniti veliku razliku.

Ako ste spremni da pretvorite te oštre, gole zidove u elegantne centralne delove, tu smo da pomognemo. Bez obzira na to da li ste kolekcionar umetnosti, entuzijasta prirode ili ljubitelj knjiga, vaši zidovi se mogu prilagoditi vašem stilu,  tako da u svakom trenutku možete biti okruženi stvarima koje volite. Otkrijte ideje za dekoraciju zidova dnevne sobe koje će sigurno dodati stil vašem domu.

 

Kako dekorisati glavni zid dnevne sobe?

  1. Slika velikih dimenzija

Umetničko delo velikih dimenzija odličan je način da privučete pažnju i akcentujete zid u dnevnoj sobi. Ove godine posebno su zanimljive grafike u dve osnovne boje: crnoj i beloj.

2. Napravite zidnu galeriju

Ništa ne oslikava vaš karakter, niti dodaje živost prostoriji bolje nego mini galerija na zidu. To mogu biti umetnička dela, reprodukcije, pa čak i lične fotografije.

3. Uklopite akcentni zid

Moderne tapete, neobična tehnika zidne dekoracije, drveni zid… mnogo je načina na koje  možete da napravite dobar akcentni zid u dnevnoj sobi.

4. Tapiserija

Često zaboravljamo da interesantan komad tekstila takođe može da bude upečatljiv dekor u vašoj dnevnoj sobi. Iskoristite priliku i napravite jedinstven dizajn prostora.

5. Ogledala

Ogledala su nedovoljno iskorišćen, a efektan način da izmenite utisak cele dnevne sobe. Možete joj dodati svetla, dubine, prostora…

6. Mural

Oslikavanje zida može da bude izuzetno efektno. Ukoliko nađete talentovanog umetnika, ovo bio moglo da postane pravo malo umetničko delo.

7. Police

Police preko celog zida mogu da daju dubinu i slojevitost prostoriji. Vodite računa samo o tome kako popunjavate police, kako ne biste dobili neuredan ili prenatrpan utisak.

8. Slojevito osvetljenje

Ovo je jedan od ključnih trendova u enterijeru za 2023. godinu. Zidne svetiljke pomažu vam da napravite slojevitost osvetljenja i da pojačate svetlost u prostoriji.

Hana Dunđerov

CreativeStudio/GettyImagesPlus