IZABERITE pravu garnituru

by | January 4, 2018

Garnitura za sedenje dominantan je element svakog dnevnog boravka. Zato posebnu pažnju posvetite njenoj funkcionalnosti, ali i materijalima od kojih je sačinjena

Osnova ili konstrukcija garniture mora da bude čvrsta i maksimalno otporna na mehanička oštećenja. Najčešće je od tvrdog drveta (jasena, hrasta ili bukve), metala, medijapana ili šperploče. Na deklaraciji garniture proverite materijale od kojih je izrađena, kao i ispitivanja čvrstoće, jer ovi parametri određuju konačnu cenu proizvoda.

Podupirući sloj garniture direktno utiče na udobnost. Izvodi se od tvica, lesonit ploča, gumenih traka, talasastih opruga… Trajnost garniture uveliko zavisi od podupirućeg sloja – one najkvalitetnije imaju elastične letvice i talasaste opruge. Elastični sloj je najvažniji faktor udobnosti: izrađuje se u različitim debljinama i oblicima – elastičnim, lateks, izlivenim – ili od poliuretanske pene.

Atraktivna garnitura za sedenje, s foteljama ili ležaljkom ukras je dnevnog boravka. Ona je obično i najdominantniji element ovog prostora – svojom dimenzijama i dizajnom, kao i značajem koji joj pripada. Udobna garnitura, za uživanje u trenucima opuštanja, ima ergonomske vrednosti od velike važnosti za naše telo.

Fleksibilna garnitura na kojoj se mogu regulisati visina ili nagib sedenja, izvlačiti dodatni elementi za noge koja ili se jednostavno transformiše iz sedećeg u udoban ležeći element – pravi je odabir za porodicu s više članova koji se razlikuju po građi tela i uzrastu, jer se može prilagoditi svačijim fizičkim potrebama.

STATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU BRAVACASA magazina!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/bravacasars/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net


Tags: