Elegantne sobne lampe

by | June 2, 2013
Lampe reflektori

Rasvetna tela nezaobilazan su deo svakog enterijera, a osim veoma praktične, imaju i dekorativnu ulogu. Ako vam je dosadio uobičajeni dizajn lampi i svetiljki, pogledajte naše predloge! Svetlosni izvor može postati centralni detalj enterijera.
Crna lampa Kelvin Flamingo lampa

Dekorativna svetiljka Kelvin Led deo je kolekcije Kelvin, može biti i stona i podna. Proizvođač: Flos. Livena metalna baza, aluminijumsko telo i glava koja je rotirajuća (Lightology)

Stona lampa Flamingo, dizajn Stefana Traversa. Na čvrstu betonsku bazu oslanja se tanka osnova koja može da se rotira. Na vrhu se nalazi nagnuti abažur dostupan u različitim bojama.
.
Bela lampa od  duvanog stakla Plafonjera Lumi
Klasik iz ponude kompanije Foscarini – stona lampa Lumier. Radi se i u verziji podne i zidne lampe, u više dimenzija i boja. Postolje joj je od metala, dok je abažur od duvanog stakla. Može da se kupi u salonu Lusso.
Stone lampe iz kolekcije Lumi izrađene su od ručno duvanog stakla različitog oblika i dimenzija. Proizvodi Fabbian a prodaje Novolux.

Lampa pečurka Olucea Lampa veslo Paddle
Stona lampa Atolo italijanskog proizvođača Olucea. Izrađena je od murano stakla boje opala. Dostupna je u nekoliko dimenzija.

Radna lampa na kojoj je primenjen led sistem osvetljenja izrađena je u kombinaciji drveta i metala. Lampa serije Paddle, italijanskog proizvođača Fabbian, prikazana je na sajmu Euroluce 2011, a u prodaji se može naći od leta 2011. (Novolux).

Lila lampa Lampa oko

Stona lampa Diva Board deo je kolekcije Herstal, istoimenog proizvođača. Materijal/sirovinski sastav: hromirani čelik i metal. Dimenzije: visina 52 cm, diametar 13 cm. (Scandinavian Design Room).

Stona lampa sa fotografije deo je serije Beluga Whi. Prikazana je na sajmu rasvete Euroluce 2011. Dizajn potpisuje Fabbian Marc Sadler, proizvođač Fabbian, Italija. Izrađena je od mlečnobelog stakla, sa metalnim postoljem. Prodajno mesto: Novolux.
Ove svetlosne „skulpture” ulepšaće bilo koji prostor. Elegancija i kvalitet odlikuju ove prelepe lampe.