Dnevna soba: spoj boho i rustičnog stila

by | February 8, 2023
Dnevna soba: spoj boho i rustičnog stila

Dnevna soba je ono omiljeno mesto u domu gde se možemo opustiti nakon napornog dana na poslu i provesti vreme sa svojom porodicom ili sami. Zato je veoma važno da se tamo osećate izuzetno prijatno i komforno.

 

Ali kako da opremimo svoju dnevnu sobu tako da postignemo upravo ovaj željeni rezultat? Nije slučajno što su se boho i rustikalni stilovi utemeljili na listi trendova za uređenja enterijera. U današnjem članku donosimo vam savete kako da uredite boho dnevni boravak, u kojem ćete se uvek osećati dobro.

Dnevna soba – savršen spoj

Kombinacija ova dva stila je uvek dobitna. Za početak, da razjasnimo koje su karakteristike ova dva stila, jer se često dešava da ih smatraju jednim, istim stilom. U stvari, oni su prilično različiti!

Boho stil

Boho stil je kao nijedan drugi! Omogućava vam da izrazite svoju individualnost u unutrašnjosti i ispunite prostor posebnim “magičnim” stvarima. Mnogo tekstila, svakojakih ukrasnih predmeta, lampi, boja i divnih dekorativnih i ličnih predmeta.

Čari rustičnog stila

Rustični stil je zasnovan na ideji života na selu. Naglašava bogatstvo prirode, pa se u skladu sa tim koriste isključivo prirodni materijali. Drvo je ključni element jer ga ljubitelji stila koriste u svojim enterijerima od nameštaja do dekora.

Dnevna soba – odabir boja

Vaša dnevna soba treba da kombinuje boje oba stila. Kada je u pitanju boemski stil, ne postoje posebni kriterijumi ili ograničenja u paleti boja. Vodite se ličnim osećajem, ali imajte na umu da boho stil zahteva upotrebu svetlijih boja – limun žute, crvene, narandžaste i zelene. U rustičnom stilu, tonovi su opušteniji, bez mnogo šarenila, bliski prirodi: tonovi drveta, nijanse peska, trave, gline, kamen siva.

Ako razmislite o tome, zapravo kombinacija zemljanih toplih boja sa nekoliko svetlih koje šarmantni boemski stil sugeriše zvuči savršeno! Ni u kom slučaju se ne preporučuje korišćenje tamnih i sumornih boja. Oba stila nisu povezana sa njima.

Dnevna soba – materijalizacija

Rustični stil se odnosi na prirodne materijale kao što su drvo i kamen. Boho dekor takođe radoznalo naglašava taj opuštajući osećaj blizak prirodi. Zbog toga ćete, videti veliku kolekciju retro komada nameštaja napravljenih od egzotičnih drvenih materijala poput bambusa i ratana. Da biste uzeli najbolje od oba stila, fokusirajte se na prirodnim materijalima. Na primer, mali stočić za kafu napravljen od sirovog drveta savršeno ide uz nekoliko stolica od ratana. Za još zadivljujući efekat, izaberite stolice različitih oblika i dizajna.

Ako su vam se dopala ideja o kombinaciji ova dva stila, vreme je da preuredite svoju dnevnu sobu.

 


Borjana Božić

brizmaker/gettyimages