Boja optimizma u vašem enterijeru

by | October 15, 2013
Žuta u enterijeru

Ako ste u potrazi za eksplozijom sunca u vašem enterijeru pogledajte ove fotografije različitih  soba u kojima je na najrazličitije načine upotrebljena žuta boja. Kako biste dodali veseo ton vašoj dnevnoj sobi možete početi sa suptilnim dodavanjem sitnica kao što su jastučići, umetničke slike ili mali komad nameštaja koji će naglasiti određeni prostor.

Žuta i crna

Ako ipak želite malo više onda možete da ofarbate jedan zid u jarku boju ili da pretapacirate sofu. Naravno postoje različite nijanse među kojima možete da odaberete onu koja vama odgovara, tako na primer ako je jarko žuta previše jaka za vaš ukus onda će nešto svetlija limun žuta biti savršena.

Članak se nastavlja posle reklama

Žuta sofa Žuti zid

Mnoge boje idu odlično uz žutu, spojite je sa manjim komadima u plavoj ili zelenoj kako biste izbalansirali celokupan izgled. Tako na primer žuta sa prigušenom zelenom daje opuštajući izgled. Kako bi prostor delovao svežije, uparite žutu sa belom bojom.

Žuti baldahin Vesela žuta

Članak se nastavlja posle reklama

U kuhinji ili trpezariji, žuta je veoma efektna kao pozadinska boja na mestu gde su police pogotovo ako su činije i druge posude šarene. Oni koji istinski vole žutu u kuhinji, odabraće kuhinjske elemente ili pločice u ovoj boji.

Žuta kuhinja

Članak se nastavlja posle reklama

U spavaćoj sobi je najlakše promeniti paletu boja jednostavnim menjanjem posteljine, zavesa ili abažura na lampama. Ukoliko želite nešto smelije probajte da obojite staru komodu ili ram velikog ogledala u jarko žutu.

Žuti detalji Žute tapete

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko niste sigurni da želite da menjate boju zidova, boju unesite u prostor upotrebom manjih komada nameštaja, jastuka i drugih dodataka.

Žuti jastučići

Članak se nastavlja posle reklama

Upotreba šarenog platna ili cvetnih aranžmana kako bi se dodala boja prostoriji odlično je rešenje za neodlučne, jer se tako na jednostavan način može promeniti kompletan ugođaj u prostoru.

Izvor: home-designing.com