6 ideja kako da iskoristite prostor u garsonjeri

by | January 16, 2017

Ako mislite da vas to što živite u garsonjeri sputava da u stan unesete sve što biste želeli, grešite. Donosimo vam nekoliko zanimljivih rešenja kako da u malom životnom prostoru smestite ako ne sve, onda bar većinu stvari koja vam je potrebna.

komoda-300x300

Kupite/napravite nisku komodu koja je L oblika i koja prati liniju vaše sofe. Donji deo je idealan za knjige ili časopise, dok gornja površina može poslužiti kao mesto za stonu lampu, cveće, fotografije…

Članak se nastavlja posle reklama

korpe-285x300

Kupatila su u malim stanovima, po pravilu, mala i neuslovna. Na zid iznat veš mašine, na primer, okačite pletene korpe. Ne samo da će biti dekorativne, već ćete dobiti prostor za odlaganje peškira, kozmetike…

plakar-200x300

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko nemate dovoljno prostora za ormar, postavite šipke iznad uzglavlja kreveta i napravite mesto za odeću. Preporuka je da zidove sobe okrečite u belo, kako bi boje i teksture odeće došle do izražaja.

podijum-300x225

Članak se nastavlja posle reklama

Jedno od origninalnih dizajnerskih rešenja, kada je reč o uređenju malog prostora, jeste da se krevet postavi na podlogu čiji donji deo može poslužiti kao plakar/police za knjige/ prostor za sitnice… U okviru ove podloge možete napraviti i deo za odlaganje posteljine.

pregrada-300x296

Članak se nastavlja posle reklama

Često se susrećemo sa potrebom da pojedine prostore izdvojimo, vizualno odvojimo, od ostatka stana. Ne morate se ograničiti na zavese i paravane. Postavite drvenu pregradu (može biti različitih veličina), a ukoliko želite da bude trajna dobro je pričvrstite za pod i plafon.

cipelarnik-223x300

Članak se nastavlja posle reklama

Obuća nereteko zauzima mnogo prostora, a problem možete rešiti cipelarnikom poput ovoga na slici u koji može stati do 30 pari cipela.

Uredite dom