Unesite boju kroz detalje

by | May 7, 2018

Dosadio vam je vaš dom u neutralnim tonovima? Koloritni detalji idealan su način da osvežite prostor, a evo nekoliko jednostavnih predloga.
Vrata u nekoj upečatljivoj boji veoma se retko viđaju. Zato su ona idealna za sve koji vole da se ističu originalnošću. Obojite li samo jedna u svom domu u neku intenzivnu nijansu, ceo ambijent izgledaće potpuno drugačije, a ako ste hrabri, učinite to sa ulaznim vratima i poželite veselu dobrodošlicu svojim gostima.

PROČITAJTE I… Boje u dnevnom boravku

Foto: Guliver/Thinkstock

Jednostavna polica za knjige je komad nameštaja koji gotovo svako od nas ima u svom domu. Ovaj pomalo dosadan element lako se pretvara u detalj koji pleni pažnju – sve što je potrebno jeste da leđa police ukrasite bojom. Za ovo možete primeniti različite tehnike: boju koja odgovara konkretnom materijalu, samolepljivu foliju, dekupaž tehniku…
Da bi vaša kuhinja dobila potpuno novi izgled, nije potrebno da je celu menjate – zamenite samo frontove pojedinih kuhinjskih elemenata. Ova minimalna intervencija osvežiće prostor i dati mu drugačiji pečat.

Foto: Guliver/Thinkstock

Dopadaju vam se jake boje zidova, ali nije trenutak za krečenje stana? To ne mora predstavljati problem, jer je bojenje jednog zida ili samo njegovog dela često mnogo efektnije od bojenja cele prostorije. Najbitnije je odabrati pravu površinu i nijansu, a sam poduhvat nije ni blizu zahtevan koliko kompletno krečenje.

PROČITAJTE I… Pravilo o tri boje ili tri nijanse

Stolice upadljive boje odličan su način da osvežite trpezariju, a poigravanje s različitim bojama daće još upečatljiviji efekat. Izaberite jedan model stolice, ali ne budite potpuno dosledni kada je reč o nijansama – na primer, odaberite set stolica u neutralnoj boji i među njih ubacite jednu ili dve u nekoj jarkoj nijansi, a ako ste hrabri, neka svaki komad bude drugačije boje. Ukoliko ne kupujete nov trpezarijski nameštaj, ovo možete postići i bojenjem starih stolica.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs