Umetnički dizajniran dom: Oaza prepuna detalja

by | October 8, 2023
Umetnički dizajniran dom: Oaza prepuna detalja

U nastavku pogledajte kako izgleda umetnički dizajniran dom za poželeti. 

Umetnički dizajniran dom: Detalji su nosioci dizajna

Kada su Čarls Šoner i Erik Rihter odlučili da pronađu dom u Mejnu—mirno utočište od Menhetna—očekivali su da će taj proces biti dug i izazovan, kao što je bio slučaj prilikom traženja njihovog stana na Gornjem Vest Sidu. Bilo je teško poverovati da će ovog puta, nakon što su samo jedan dan posvetili razgledanju kuća između Kejp Elizabet i Jarmuta, četvrta kuća biti ta prava. “Nije imala neke od osobina koje smo tražili s tehničkog aspekta,” kaže Šoner. “Ali smo videli kuću, prošetali se oko nje, i obojica smo pomislili, Ovo je zapravo mnogo zanimljivije nego što smo mislili.”

Između bogatog Angelo sistema sofa iz Future Perfect i Ipanema fotelja iz Espasso, dnevna soba je savršena za uživanje i zabavu. Upečatljivi komadi nameštaja poput Jan Vlug stola za kafu iz Morentza, limited-edition Affordances stočića iz Matter-a, Orbitale luster od mesinga Silvia Pijatelija i lampa sa dvostrukim kvarcom Allegra Hicks, samo su neki od elemenata koji uzdižu dizajn doma.

Mnoga uska vrata u kući pretvorena su u šire arkade. Bogata, ali svestrana boja zidova omogućava kolekcijama vlasnika da se ističu na policama.

U trpezariji, prilagođeni kauč, trpezarijski sto iz Ruemmlera i set vintage italijanskih stolica iz Morentza čine udoban kutak za jelo s pogledom. Remembering The Lightness of Her Being Janeta Taylor Pickett dodaje dimenziju ugla.

S kaminom na suprotnom zidu, prizemna dnevna soba obojena je sivozelenom bojom Carolina Gull od Benjamin Moore-a. Davenport Sofa od RW Guild presvučena u Pasha lanu i dva vintage Gio Ponti lounge stolice iz Piasa dodaju mekoću. Serpentine PM sto za kafu iz Louis Vuittona i plafonjera izrađena od strane HB Lighting-a dodaju kontrastne oštre linije.

U Rihterovom kancelariji, koja se nalazi na donjem nivou kuće, dizajnerski tim je dodao prozor kako bi omogućio više svetla. Udoban plavi kauč je prilagođeni komad izrađen od strane Wood Spring & Down, koji savršeno kontrastuje Poppy stočiću od Pierre Yovanovitch-a.

Duboka, tamna kombinacija crne, plave i zelene u ovom toaletu dodaje element intrige. Ogledalo po meri izrađeno je od strane Fischer Furniture, a zidna lampa Rotation je iz Monologa.

Umetnički dizajniran dom: Master spavaća soba

U glavnoj spavaćoj sobi, vintage Pierre Jeanneret klupa iz Galerie Downtown stoji na kraju prilagođenog kreveta od oraha izrađenog od strane Fischer Furniture. Circulo Concreto Ishmaela Randala Weeksa visi na zidu, koji je obojen (kao i plafon) u Farrow & Ball Wimborne White boju.

U glavnom kupatilu, crvena, mesing i mermerni materijali su izbor, od podova od Trambiserra mermera iz Bas Stone-a do komode obojene sjajnom crvenom bojom Benjamin Moore Brick Red. Prilagođena lampa za sto iz Galerie Negropontes i vintage Gaetano Sciolari za Stilnovo plafonjera dodaju dodatne trenutke boje i teksture.

 


Borjana Božić

Explora_2005/gettyimages