Kako izgleda stan sa engleskim akcentom: 52 m² čiste elegancije i harmonije boja

by | July 3, 2024
Kako izgleda stan sa engleskim akcentom: 52 m² čiste elegancije i harmonije boja

U srcu Moskve, smestio se stan od 52 m² koji odiše modernim dizajnom sa naglaskom na engleski stil, kreiran po konceptu dizajnerke Olge Fedorske. Ovaj prostor je dokaz da se udobnost i elegancija mogu savršeno spojiti uz pažljiv odabir boja i materijala.

Stan sa engleskim akcentom: Moderan kolorit i detalji

Glavna ideja projekta bila je stvoriti intiman prostor koristeći prirodne materijale, čime je postignuta suptilna ravnoteža između funkcionalnosti i estetike. Enterijer obiluje nijansama plavo-zelene boje koje doprinose stvaranju tople i intimne atmosfere, suprotno uobičajenom mišljenju da bogati tonovi čine prostor manjim.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja, opremljena kompanije “Kolajž”, i kupatilo sa tehničkim svetlom od “Donolux” samo su neki od detalja koji upotpunjuju elegantan ambijent. Posebnu pažnju privlače zidne pločice od “Adek” i parket od “Tokarev parketa”, izrađenog od punog drveta neobičnog oblika koji dodatno ističe jedinstvenost prostora.

Stan sa engleskim akcentom na luksuzne draperije i tkanine

Tekstil je biran s posebnom pažnjom, s glavnom sobom i kuhinjom odvojenim debelom dvostranom zavesom u skladu sa zidovima, dopunjeno električnim pokretnim zavesama za prozore. Ovaj detalj omogućava prilagođavanje svetlosti prema potrebama i željama vlasnika, što je bio ključni element udobnosti koji je vlasnik cijenio.

Članak se nastavlja posle reklama

Iako je projekat nailazio na izazove, poput oštećenja parketa usled kvara na radijatoru, konačan rezultat je bio ne samo funkcionalan, već i estetski savršen prostor koji odražava lični pečat vlasnika. Kroz pažljiv odabir detalja i prilagođavanje prema specifičnim zahtevima, Olga Fedorska je uspela da stvori stan koji istovremeno nudi udobnost i eleganciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Za krajnji dodir elegancije, pojedini detalji enterijera su ručno doradili majstori, poput prebojavanja klime i ostalih elemenata, čime je svaki deo stana dobio svoju jedinstvenu notu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj stan sa engleskim akcentom u Moskvi ne samo da ističe estetsku sofisticiranost i pažljiv odabir materijala, već predstavlja inspiraciju za sve ljubitelje elegantnog i udobnog životnog prostora. Sa svakim detaljem pažljivo osmišljenim kako bi se stvorila harmonična celina, Olga Fedorska je uspela da stvori mesto koje istovremeno odiše toplinom doma i luksuzom engleskog stila.

Članak se nastavlja posle reklama

ismagilov/gettyimages

Tags: