Lampa koja je osvojila instagram

by | December 6, 2021

U poslednjih godinu-dve instagramskim enterijerima u potpunosti je zavladao jedan specifičan model lampe koja svojim dizajnom neodoljivo podseća na palmu, a koja je oduševila javnost!

A ko još uvek ne znate na koji model mislimo, pojasnićemo. Reč je o glamuroznoj lampi načinjenoj od nojevog perja, koju je 2014. godine osmislio britanski umetnik i kolekcionar James Perkins za vlastitu kuću u Oxfordshieru. Njegovi prijatelji su bili oduševljeni neobičnim, ali svakako spektakularnim izgledom lampe, želeći da je i oni imaju. Narednih godina Perkins je napravio nekoliko komada, ali kako je potražnja za ovom rasvetom postajala sve veća, dizajner je prepustio prorizvodnju onima koji si su bili zainteresovani da je uvrste u svoj asortiman.

Danas je potražnja za ovom izuzetno “stylish” lampom ogromna, a često se upotrebljava i u marketinškim kampanjama poput one za Osborne & Little i Harrods. Lampa je u potpunosti načinjena od livene smole i mesinga, a ručno je dovršena ukrašavanjem zlatnim listićima. Lepršavo perje daje lampi elegentan i razigran izgled, a dostupna je u četrnaest različitih boja. Ova svetleća palma s pernatim listovima zauzeće središnje mesto u bilo kojem okruženju te uneti dašak luksuza u svaki enterijer.

Tags: