Totalno uvrnuta zgrada u Dubaiju

by | June 14, 2013
Pogled sa Infiniti kule

Ova velelepna građevina pod nazivom Infinity nalazi se u Dubaiju. Arhitektonski biro Skidmore, Owings and Merrill SOM je autor ovog ”uvrnutog” zdanja. Zgrada je visoka 306 metara i ima 80 spratova.

Glavna karakteristika ove zgrade je način na koji se svaki sprat rotira kako bi se stvorio ugao od 90 stepeni od vrha do dna zgrade.

Infiniti kula, Dubai

Članak se nastavlja posle reklama

Jedinstveni spiralni oblik zgrade odražava konstantno menjanje vetra i mora koje je okružuju. Zgrada ima 570 stambenih jedinica, a u prizemlju se nalaze mesta za šoping i spa centre.

Infiniti kula Infiniti kula, Dubai

Svaki stan u ovoj zgradi obiluje savremenim enterijerom i svaki je opremljen sa kompletnom kuhinjom i ugradnim plakarima. Sobe su tako dizajnirane da direktno sunce ne ulazi u prostorije da ne bi smetalo stanarima.

Članak se nastavlja posle reklama

Ulazni hol kule Infiniti Unutrašnjost kule

Pogodnosti koje su vam na raspolaganju uključuju uređeni krovni park, spoljne bazene, teretanu, konferencijsku salu, potpuno opremljeni vrtić kao i spoljni teniski teren.

Članak se nastavlja posle reklama

Infiniti kula danju Infiniti kula noću

U okviru zgrade je i petospratna parking garaža. Jedistveni oblik i lokacija ove zgrade čine je jednom od najprepoznatljivijih zgrada u Dubaiju.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:www.wikipedia.org


Tags: