Stan male kvadrature

by | December 29, 2017

Iako je reč o stanu male kvadrature, prostor u potpunosti zadovoljava sve funkcionalne zahteve stanovanja. Naspram ulaznih vrata nalazi se potpuno transparentni pano od kaljenog stakla koji pruža utisak izdvojenog antrea, ali kuhinjski pult iza njega i odraz dnevnog boravka u ogledalu kao da žele dobrodošlicu i pozivaju unutra.

Pri samom ulasku u stan, promenljiva sunčeva svetlost u pozadini dopunjuje jasnu scenografiju i doprinosi da se ljudi osećaju lepo. U ulaznoj zoni i u kuhinji su granitne pločice Ragno u boji meda (Mativa Stones), a u ostalom delu stana postavljen je brodski pod hrast natur, bajcovan u belo (Saga).

Ogledalo na bočnom zidu vidno proširuje prostor ulaznog hola. Pult je postavljen tako da se nadoveže na kuhinju i “otvori” prilično klaustrofobičan prostor u kome se ona nalazi. Stari nameštaj u kuhinji samo je malo prepakovan da bi se dobilo na vizuelnom komforu. Izvijen, transparentni pult s kaljenim staklom u celoj visini služi za obedovanje. Kao originalno i funkcionalno rešenje, fizički odvaja a vizuelno spaja ulaz i kuhinju.

Članak se nastavlja posle reklama

Vešto pozicionirano ogledalo produbljuje prostor i pruža potpuno neočekivane vizure. Garnitura na razvlačenje od tekstila s odgovarajućim svilenkastim jastucima predstavlja savršenu osnovu za formiranje udobnog dnevnog boravka. Tabure sive boje tapaciran je istim tekstilom kao garnitura. Podna lampa Foscarini Fork (Lusso) daje šmekersku notu celom prostoru. Klub-sto od belog furnira lepo se ističe na tepihu Wissenbach Dream (Carpetland Exclusive), koji je u tonu srodnom meblu na garnituri. U uglu kod prozora je radni kutak s ugradnim stočićem i policama za knjige. Neobična bela lampa Gervasoni Bolla S od pruća (Lusso) prati formu visilica iznad pulta i nenapadno dopunjuje enterijer.

foto: Srđan Bosnić


Tags: