Prirodna geometrija

by | January 21, 2018
Prirodna geometrija

Predstavljamo vam još jedan stan osmišljen kao jedinstveni otvoreni prostor, u kojem su funkcionalne celine odvojene samo nameštajem. Prostire se u dva nivoa.

U prizemlju su kuhinja, trpezarija i dnevni boravak, dok su na spratu spavaća soba sa radnim delom i kupatilo. Enterijer je inspirisan ekološkim idejama i zasniva se na pažljivo odabranom nameštaju i igri kontrasta i boja.

Karakterišu ga oštre i prave linije. Ovde se vidi kombinacija modernih i tradicionalnih materijala.

Prilikom uređenja ovoga stana insistirano je uglavnom na nameštaju od drveta.
Staklena vrata Milo dele trpezarijski i kuhinjski deo.

Prirodna geometrija slika 1

Sto na razvlačenje Dry je   sa crnim stolicama Mirta, presvučenim kožom. Iznad stola su obešena dva loptasta lustera od duvanog stakla. Sa desne strane stola je niski ormar od tamnog drveta, iznad kojeg se nalazi duguljasti prozor. Pod u trpezariji je svetao i ima visoki sjaj. Na slici desno se vidi deo kamina od cigle.

Prirodna geometrija slika 2

U dnevnom boravku kojim dominira belina zidova, ističu se aluminijumski okviri prozora koji uokviruju pejzaž iza stakla. Kreveti su iz stolarske radionice, presvučeni su narandžastim i ljubičastim materijalom u kombinaciji sa jastucima od istog platna.

Pod je obložen svetlim obrađenim kamenom Galizia zahvaljujući kojem je cela prostorija mnogo svetlija, dok toplinu unosi kamin obložen ciglama.
Interesantan detalj je lampa oble forme koja je na podu.
Svaki element i detalj pažljivo je odabran i uklopljen.

Prirodna geometrija slika 3

Stepenice su između dvoje simetrično postavljenih vrata od venge drveta sa aluminijumskim okvirom.

Prirodna geometrija slika 4

Stepenišna ograda je od čelika i stakla koju su dizajnirali projektanti stana.

Prirodna geometrija slika 5

Na slici iznad vide se dve fotelje uz dva velika prozora. Fotelje su od kože i izrađene su u kombinaciji tri tople boje: narandžaste, žute i crvene. Fotelje imaju konstrukciju od čelika.

Prirodna geometrija slika 6

Velike i masivne drvene grede i pod od hrastovine unose toplinu u prostorije. Na slikama vidite spavaću i radnu sobu, u kojoj se nalaze indonežanski sto od drvenih greda i dasaka i krevet od isprepletene rogozovine.

Prirodna geometrija slika 7

Bračni krevet je sa drvenom osnovom u obliku ploče,

08Prirodna geometrija slika 8

Kupatilo je zidićem podeljeno na dva dela. Neobični lavabo koji se nalazi iznad drvenog ormarića dizajnirao je Takahide Sano, a veličina mu je 140 cm.

Pripremila: Anna Maria Eustachi
Foto: Andrea Vierucci
Tekst: Barbara Gerosa

Tags: