Obojite svoju igru

by | March 20, 2017

Tikkurila i Beogradski festival igre pozivaju vas da u utorak 21. marta u 11 časova, OBOJITE SVOJU IGRU i naučite osnovne baletske korake prateći baletske pozicije, koje će biti iscrtane na pločniku ispred Nacionalne fondacije za igru (Kolarčeva 3). Mlade balerine, učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru izvodiće osnovne pozicije klasične igre, uz podršku Aje jung, direktorke Beogradskog festivala igre i poznatih ličnosti. To će biti i mogućnost da svi prolaznici, u danima koji predstoje do početka Festivala, pokušaju da izvedu baletske korake i kratke koreografije, pripremajući se na taj način  za važne predstave i trupe savremene igre koji u Beograd donose “Veliku igru”.

prinr 210×145

Uz podršku kompanije Tikkurila, koja je prijatelj 14. Beogradskog festivala igre, i učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za igru, studenti Fakulteta primenjenih umetnosti iscrtaće osnovne baletske pozicije, koje će predstavljati svojevrsni poziv za igru i Beogradski festival igre.

Članak se nastavlja posle reklama

Učešće za sve zainteresovane Beograđane je besplatno i nije potrebna registracija, a najbolje izvođače očekuju nagrade. Osnovne baletske pozicije nalaziće se na lokacijama u Kolarčevoj 3 i Svetogorskoj 21,u periodu od 21. marta sve do završetka Beogradskog festivala igre, 11. aprila.

Beogradski festival igre se održava ove godine od 24. marta do 11. aprila, i predstaviće ukupno 15 kompanija iz 9 zemalja, sa preko 30 koreografskih postavki u Beogradu i Novom Sadu.  Kompanija Tikkurila prvi put podržava realizaciju Beogradskog festivala igre, i uz ostale partnere, omogućava gostovanje predstave Kompanije Tera Sarinena iz Helsinkija, apsolutne zvezde finske savremene plesne scene. Poznati umetnik je kreirao komad “Preobrazeno” na originalnu muziku poznatog kompozitora Ese-Peke Salonena, isključivo za muške igrače, koji će u predstavi težiti beskonačnosti izražajne moći ljudskog tela. Po rečima kritičara, ovaj komad je “pravi trijumf muškog umetničkog izraza”. Ova predstava na programu je 01. aprila u Operi Madlenianum.

Info plus: Tikkurila potrošačima, profesionalcima i industrijskim korisnicima pruža prilagođena i ekološki održiva rešenja za zaštitu i dekoraciju zidnih i drugih površina. Sa istorijom koja traje još od 1862. godine, Tikkurila je vodeći proizvođač dekorativnih premaza u Finskoj,Švedskoj i Rusiji, i jedan od vodećih proizvođača u baltičkim zemljama i Poljskoj.

Članak se nastavlja posle reklama

Promo tekst