Mala velika kuća od 42 kvadrata!

Mini kuća od 42 m2 na placu od 120 m2 koja ima sve: čak i bazen U ovoj 'malenoj kući' nedostatak prostora nije problem. Providan je i njegova distribucija koristi svaki centimetar. Na placu od 120 m2... ima čak i bazen! Želećete da kopirate njihove ideje

by | August 5, 2022
Mini kuća od 42 m2 na placu od 120 m2 koja ima sve

Mini kuća od 42 m2 na placu od 120 m2 koja ima sve: čak i bazen U ovoj ‘malenoj kući’ nedostatak prostora nije problem. Sve je otvoreno je i clasnici su iskorstili svaki centimetar. Na placu od 120 m2… ima čak i bazen! Sigurni smo da ćete želeti da kopirate njihove ideje

‘Mala kuća’ nudi svojih hiljadu ideja i saveta kako biste i vi mogli iskoristilti prednosti malih prostora.
Ovaj mini dragulj na placu od 120 m2. sa belom fasadom čini se da je idealna za mlade parove. Oduševljava nas malom baštom sa bazenom, odmah ispred trema idealnog za zaklon od sunca.
Ni iznutra ne razočarava, veoma udoban sa svojih 42 m2 sa kuhinjom otvorenom prema dnevnom boravku, spavaćom sobom u potkrovlju i kupatilom.

Članak se nastavlja posle reklama

Idemo da je zajedno pogledamo!


U ovoj mini kući, kuhinja i dnevni boravak su povezani kako bi se iskoristila prednost prostora.

1. Kuhinja i dnevni boravak u istom prostoru

Čim se vrata otvore, na prvi pogled otkrivamo sve tajne ove mini kuće. Tlocrt je dugačak i uzak, a da bi iskoristio svojih 42 m2, nema hodnik, već se ulazi direktno u kuhinju. Ovo deli prostor sa dnevnim boravkom, veoma praktično i ostavlja prostor slobodnog prolaza sa paralelno raspoređenim osnovnim jedinicama.
Gore, penjući se stepenicama, slutimo da je spavaća soba, a na kraju, iza vrata krije se kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama


To je svetla ‘mala kuća’ ofarbana u belo i sa krovnim prozorima.

2. Beli i visoki plafon uvećavaju prostor

Ali iako je kuća uska, osećaj nije teskoban. Taj visoki plafon i dekoracija sa malo nameštaja i na bazi bele koja daje svetlost. Zajedno sa drvenim podom, gredama, vratima i prozorima, to je super udobna mini kuća u rustičnom stilu. Još jedan trik: krovni prozori (postoji jedan u kuhinji i jedan u spavaćoj sobi), koji ga ispunjavaju prirodnijim svetlom i čine ga prostranijim. vov!

Članak se nastavlja posle reklama


Dnevna soba koja koristi prostor ispod stepenica. Ima dovoljno nameštaja i nalazi se odmah ispod spavaće sobe.

3. Dnevni boravak koristi prostor ispod stepenica

Dnevna soba ove mini kuće ima baš pravi nameštaj i dobra je demonstracija da je ponekad manje više. Naravno, glavni junak je sofa, koja dnevni boravak čini udobnim prostorom tapaciranim u belo i sa mekim naslonom i sedištem. Nema sto za kafu, jer je to prolaz do kupatila, ali umesto toga uživa u praktičnom drvenom komadu nameštaja koji koristi prostor ispod stepenica.

Članak se nastavlja posle reklama


U ovoj mini kući u rustikalnom stilu, kuhinja se odlično integriše sa belim nameštajem, drvenim pločama i Smeg frižiderom.

4. Rustikalna kuhinja sa retro detaljima

Otvorena kuhinja je savršeno integrisana u rustikalnu dekoraciju kuće zahvaljujući belim i obloženim frontovima i drvenoj radnoj ploči. Pored toga, ima određeni starinsku atnosferu, sa krem belim retro frižiderom i keramičkim sudoperom sa izloženim prednjim delom a i frižider je dodatak tom stilu i  pošto je mali nije prepreka ali je važan jer je to prvo što vidite kada uđete i to odmah pored stepenica.

Članak se nastavlja posle reklama


Uska kuhinja sa drvenim šankom. Kuhinjski pult je na jednom kraju produžen kao šank jer nema trpezarijskog stola.

5. Ploča postaje šank i služi kao trpezarija

Nažalost ovde nema prostora za trpezariju, nešto što je rešeno jednom od radnih ploča kao šankom za jelo. Sa par stolica, savršen je kutak za veče sa vašim partnerom. Takođe, da li ste primetili da kuhinja nema visoke ormare? Da se ​​prozori ne bi preopterećivali i ‘boksovali’ sa visećim elementima, sav skladišni prostor je dole  sa ormarićima i fiokama. Iako se na zidovima povremeno nalaze drvene police za oslonac

Članak se nastavlja posle reklama

6. Spavaća soba je u potkrovlju odmah iznad dnevne sobe

Jedan od sjajnih detalaja  ove mini kuće je potkrovlje: Ono veoma dobro rešava problem prostora, koristeći prednost visine plafona. Budući da je povezan sa ostatkom kuće, ali sa malo privatnosti uz stepenice, potkrovlje je bilo savršeno mesto za ugradnju spavaće sobe. Činjenica da nije potpuno zatvorena prostorija takođe pomaže da prostor diše i icela kuća zgleda svetlije.


Spavaća soba u potkrovlju sa drvenim plafonom. Umirujuća bela i drveni ambinent prima svetlost sa drugog krovnog prozora.

7. Veoma je topao okružen detaljima od drveta i vlakana

Spavaća soba je vidljiva čim uđete i bilo je važno da krevet nema preveliku vizuelnu težinu, pa samim tim i dušek koji leži direktno na podu. Boja takođe pomaže da spavaća soba prati isti svetli ton belog drveta i uz povremeni dodatak vlaknima dobija toplinu. Evo sjajnog trika za male spavaće sobe: zidna svetla pored kreveta umesto noćnih ormarića. Da li želite da vidite kupatilo?

Članak se nastavlja posle reklama


Malo kupatilo sa teraco i crnim slavinama. U ovoj ‘malenoj kući’ kupatilo iznenađuje nešto modernije mešavinom teraca i crne.

8. Kupatilo ima stil: sa teraco i crnim slavinama

Iznenađenje! Možda ste zamišljali da će biti malo rustičnije, ali istina je da se iza drvenih vrata koja vode u dnevnu sobu (klizna, radi uštede prostora) nalazi kupatilo sa čistim i modernim stilo. Kombinuje teraco površine i boju koja ima tendenciju da bude terakota, a stakleni tuš paneli sa crnim profilima se slaže sa slavinama. Savet za ovo malo kupatilo? Pokrijte pod i zidove tuš kabine istim materijalom, što vizuelno povećava prostor.


BC Redakcija